Megnéztem

Tarr Béla francia lovagrendi kitüntetést kapott

2013. február 08. 09:00 - icusb

Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tünteti ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.

Download_1.jpg

Tarr Béla az MTI-nek azt mondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a díjat, és nagyon örül neki.

Az elismerés tiszti fokozatát 2012-ben Lakos Anna, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa kapta meg, Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Háza korábbi ügyvezető igazgatója pedig a magasabb, lovagi fokozatban részesült.

A művészeti és irodalmi rend kitüntetéseivel a francia kulturális tárca azoknak a munkáját ismeri el, akik alkotásaikkal, tevékenységükkel maradandót tettek művészeti és irodalmi téren, hozzájárultak a francia kultúra és művészetek széles körű megismertetéséhez hazájukban, vagy erősítették a két ország közötti művészeti kapcsolatokat. 

A rend kitüntetését 1957-ben hozta létre a francia állam, a magyar kulturális élet kiemelkedő személyiségeinek évente ítélik oda.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr285066943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.08. 13:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása