Megnéztem

Kicsit tompították a Django elszabadul véres jeleneteit

2013. április 12. 09:00 - icusb

Némiképp tompították a Django elszabadul című film véres jeleneteit a kínai moziforgalmazás számára. Az "apró" változtatásokba Quentin Tarantino, a film rendezője is belement.

yrII9.jpg

Tarantinónak ez az első munkája, amelyet Kínában bemutatnak a mozik. A westernt forgalmazó Sony Pictures képviselője, Csang Miao egy kínai napilapnak elmondta, hogy a helyi közönség számára "kicsit sötétebb tónusúvá változtatták a vér színét" és "visszavettek a vérengzős jelenetekből" - ismertette szerdán a BBC hírportálja.

Miao hangsúlyozta, hogy a változtatások ugyanakkor nem befolyásolják a film egészének minőségét. Mint hozzátette: a rendező sem kompromisszumként, hanem progresszív változásként fogta fel a módosításokat.

A változások egyébként nem rövidítették meg a filmet, az Kínában is 165 perces. A helyi közönség április 11-től láthatja a produkciót Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio és Christoph Waltz főszereplésével. 

A Django elszabadul eddig világszerte több mint 400 millió dollárt keresett, Waltz és a forgatókönyvért Tarantino Oscar-díjat kapott az amerikai filmakadémia február végi gáláján.

Kínában nem szokatlan, hogy a hollywoodi filmek erőszakot, szexualitást és egyéb kényes jeleneteket felvonultató képeit cenzúrázzák, megváltoztatják. Így járt a közelmúltban a 007 - Skyfall és a Felhőatlasz is. 

Az ázsiai ország márciusban a világ második legnagyobb mozis piacává vált, tavaly 2,7 milliárd dollár értékben váltottak jegyet a kínai mozikban a nézők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr715216576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása