Megnéztem

A Pinewood Shepperton stúdió bővülni szeretne

2013. február 06. 09:00 - icusb

Jelentősen ki akarja bővíteni telephelyét az egyik legnagyobb brit filmgyártó társaság, a Pinewood Shepperton.

gregory-peck-at-pinewood-2959.jpg

Az eredeti céget Pinewood Studios néven 1934-ben alapították Buckinghamshire megyében. 2001-ben a társaság egyesült a Shepperton stúdióval.

A most újra benyújtott, 194 millió fontos, 15-20 évre szóló bővítési terv 100 ezer négyzetméterrel növelné a vállalat területét: új helyszínek, díszletek és háttérelemek, műhelyek és produkciós irodák jönnének létre.

A BBC News híre szerint Ivan Dunleavy, a cég vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ha Pinewood eséllyel kíván versenybe szállni Hollywooddal, akkor óhatatlanul szükség van a terjeszkedésre. 

A stúdió olyan produkciók forgatásának adott otthont az utóbbi években, mint a James Bond- és a Harry Potter-sorozat. 

Dél-Buckinghamshire tanácsa januárban elutasította a cég előző, öt évi előkészítés után benyújtott tervét. Abban még ezer új otthon felépítése is szerepelt a terület újjáfejlesztésének részeként. 

A bővítési munkák a stúdió véleménye szerint 3100 új munkahelyet fognak teremteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr935061814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása