Megnéztem

M1: A DTK marad, a Maradj talpon távozik

2013. január 09. 13:00 - icusb

A jövőben is szerepel talkshow az M1 képernyőjén - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely közleményében találgatásnak nevezett minden sajtóinformációt a DTK Show jövőjével kapcsolatban, így a műsor megszűnését is.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke közölte: a DTK Show-t az MTVA hozta létre a közmédiában, vagyis nem magánszemély, producer, műsorvezető tulajdona, hanem az MTVA a kizárólagos jogtulajdonosa.

A produkciót az MTVA az MTV Zrt. megrendelésére gyártotta saját munkatársaival, köztük a műsorvezetővel, aki az MTVA alkalmazottjaként látta el feladatát. Ebből következően nem neki, hanem a produkciónak volt és van stábja, szemben a külső gyártású műsorokkal - közölte.

A közleményben azt is szerepel, hogy a Maradj talpon! című produkció nem tűnik el a közmédia kínálatából, azzal együtt, hogy a közmédia más vetélkedőt is műsorára tűz a jövőben, erről azonban később nyújt tájékoztatás az MTVA.

A közeljövőben Gundel Takács Gábor, aki az MTVA egyik legnépszerűbb, többször díjazott műsorvezetője, a sportközvetítések, illetve A Dal 2013 Eurovíziós Dalválasztó Show műsorvezetőjeként lép a kamerák el. 

A Magyarország, szeretlek! című produkció is folytatódik az M1 csatornán - áll a közleményben.

Az MTVA sajtófőnöke beszámolt a közmédia sikereiről is, amelyek a 2012 nyarán meghirdetett közösségi médiává alakulást követték, és amelyeket szerinte a médiapiac egyes szereplői kisebbítenének. Ezért szaporodtak meg azok a támadások, valótlan híresztelések, kevésbé jelentős változások jelentőségének felnagyítása, miként az az utóbbi napokban is történt - olvasható a kommünikében.

"Az MTVA tisztában van azzal, hogy a kereskedelmi média világában a reklámbevétel mindennél fontosabb, ám a közmédia számára a néző, a hallgató nem a bevételek miatt lényeges, hanem - miként azt meghirdette - a közösség építésének, az értékes tartalom sugárzásának leglényegesebb szereplője. Természetesen örömünkre szolgál, hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a közmédia televíziós műsorai és műsorvezetői iránti érdeklődés a különböző közösségi oldalakon, fórumokon, valamint a nyomtatott és elektronikus média felületein is" - közölte a sajtófőnök.

A sikerekről Lencsó Rita azt írta: a közmédia az elmúlt évben piacvezetővé vált a sport, a kultúra, a magyar komoly- és könnyűzene, és - az év utolsó időszakában - a magyar filmek területén is. A Kossuth Rádió a szolgáltató, informatív, míg a Petőfi Rádió a fiatal korosztályok leghallgatottabb rádiójává vált. Az év során megújultak a zenei együttesek, továbbá két új csatorna is megkezdte műsorát. Az M2 az erőszakmentes gyermektartalmat, míg a Dankó Rádió a magyar operett és nóta műfaját hozta a magyar médiapalettára.

A közmédia az okostelefonok platformján is jelen van, az október végén indult Híradó alkalmazást már 60 ezren töltötték le és - Skoff Elza rádióbemondó nevével fémjelezve - önálló médiablogot is indított a közmédia - tette hozzá.

"Időről időre - miként nyáron, az olimpia idején, vagy a karácsony-szilveszteri időszakban - a közmédia volt a legjelentősebben látogatott médiaplatform. Ugyanez mondható el szinte minden hétvégéről, amikor is a közmédia vonzza a legtöbb nézőt, hallgatót, televíziós hírműsorai együttes elérése e napokon meghaladja a 2 milliót" - fűzte hozzá az MTVA sajtófőnöke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr475004335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása