Megnéztem

Internátus 2. évad - évadértékelő

2012. május 06. 15:58 - icusb

Egy Madrid melletti erdőben működik a Fekete Tó Internátus (El Internado Laguna Negra), mely a felső tízezer gyermekeinek bentlakásos elitiskolája. Az iskola falai között rengeteg titok és rejtély lakozik. Pár 16 éves diák belekezd, hogy kiderítsék az igazságot. Az iskolához köthetően több gyilkosság történik, s közben kiderül az iskola alatt labirintus, kincses szoba, és titkos műtők is vannak. Valójában az iskolában az ott dolgozók közül, szinte senki sem az, akinek látszik, s a falak között egy hierarchikusan irányított bűnszervezet működik egy latin tanár vezetésével. Senki sem véletlenül van éppen ebben az iskolában.

Az első évadhoz képest kezd feljavulni a sorozat minősége, sokkal kevesebb volt a béna képsor meg a béna párbeszéd, persze az, hogy a magyar átlagot bőven felülmúlják nem jelenti azt, hogy mindig élvezhető az egész. 

A második évadra szinte már teljesen bebizonyosodott mindenki azért van az Internátusban mert itt kell lennie, igaz ez tanárra, diákra, s az összes első látásra jelentéktelen mellékszereplőre. A rejtélyek sokasodnak, némelyikre választ kapunk, némelyikre majd talán a hetedik évadban fogunk...

A második évad hangulata a katakombás/alagutas jelenetek ellenére kevésbé sötét, ráadásul a készítők sokszor nagyon elvitték szerelmezésbe a sztorit. Persze ettől még vannak parás jelenetsorok, de valahogy sokkal több és erősebb ilyen jelenetet vártam a sorozat körüli nagy örömködések hallatán.

Az első évadot a nézhető kategóriába tettem a fejemben, a második pedig sokat tanult az első évad hibáiból, de még mindig nem lehet annyira komolyan venni, mint amennyire szeretném.

Pozitívum, hogy feltűnt Blanca Suárez, akit A bárkában és A bőr amelyben élekben is láthattuk, bár azért rajta is látni, hogy igencsak a pályája elején tart még.

Az Internátus második évada 2007 novemberétől 2008 januárjáig került először adásba.

10/6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr234491624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása