Megnéztem

Titanic Filmfesztivál - Öt alkotás az amerikai független válogatásban

2013. április 12. 11:00 - icusb

Öt játékfilm, köztük egy nemzetközi premier várja a 20. Titanic Filmfesztivál közönségét a Tiszta Amerika elnevezésű szekció amerikai független filmes válogatásában.

tit.jpg

A szervezők közlése szerint a jubileumi filmmustrán debütált a Hogyan kövessünk vadidegeneket? című produkció. A dráma pénteki, utolsó vetítésén a rendező, Chioke Nassor is részt vesz az Örökmozgó Filmmúzeumban. Az elsőfilmes alkotó két egymásba kapcsolódó történettel állt elő. Az egyik megtörtént esetet dolgoz fel, egy jól öltözött nőét, akinek holttestét csak halála után egy évvel fedezik fel. A sztori akkora hatással van egy fiúra, hogy megrendezi saját eltűnését. A második történet főhőse egy kívülálló, Ellie, aki felfigyel a fiú eltűnésére. 

Az ugyancsak elsőfilmes Matthew Petock Egy kicsit közelebb című munkája a virginiai Richmondban játszódó családi dráma. Az egyedülálló anya gyerekeinek apát, magának társat keres, miközben nagyobbik fia, a 16 éves Marc a testi szerelem megismerésén fáradozik, öccse pedig tanárnőjébe szeret bele. A produkció szombat délután látható az Uránia filmszínházban.

A tavalyi Sundance Filmfesztiválon díjazott Szárazon című film főhőse egy alkoholista tanárnő (az utolsó Die Hard-filmből ismerős Marie Elizabeth Winstead), aki diákjai előtt is nyilvánvaló másnaposságát azzal leplezi, hogy állapotosnak hazudja magát. A kijózanodás azonban számos komoly következménnyel jár életére nézve. A filmet péntek délután a Puskinban nézhetik meg az érdeklődők.

cikkep_filmszalag.jpg

Az amerikai szekció Nem mondhatom el senkinek című darabja egy 17 éves tinilány túlfűtött érzelmeiről számol be, aki egy évvel idősebb, egyetemre készülő bátyjába szerelmes. A Dan Sallitt rendezésében készült, kis költségvetésű alkotás a provokatív témát a jellemábrázolás felé tolta el. A filmet az Örökmozgó vetíti péntek este.

Egy zenés vígjáték, a Hogyan írjunk Joe Schermann-dalt is színesíti a drámák sorát. Dalszövegíró hőse lehetőséget kap egy musical megírására, ráadásul a női főszerepre is remek jelöltje van. A tehetséges, kezdő színésznő kiválasztása azonban jókora bajba sodorja, barátnője, Evey ugyanis régen vár már arra, hogy végre megmutathassa magát egy jó szerepben. Gary King komédiája, amit szombat este szintén az Örökmozgóban mutatnak be utoljára, a kulisszák mögötti világba vezet. 

A kilencnapos Titanic Filmfesztivál, amely idén öt helyszínen mutatja be a világ filmtermésének újdonságait, szombat este zárja kapuit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr575216699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása