Megnéztem

The Office - A hivatal (USA - NBC)

2012. január 16. 22:57 - icusb

Az Office (magyarul: ’iroda’, eredetileg The Office) az NBC amerikai csatorna ál-dokumentumsorozata (mockumentary), szituációs komédia a brit BBC A hivatal című sorozata alapján. Alkotói Ricky Gervais és Stephen Merchant, az amerikai változatot Greg Daniels adaptálta. A sorozat licencét 2004-ben vásárolta meg az amerikai NBC.

A BAFTA- és Golden Globe- nyertes, illetve Emmy- díjra jelölt angol televíziós komédia először 2001-ben került képernyőre, az amerikai változat pedig 2005-ben.

Az amerikai Office egy óriás papírvállalati cég, a Dunder Mifflin Scranton városi kirendeltségén játszódik a történet, ahol bepillantást nyerhetünk az irodai dolgozók szürke mindennapjaiba. Kiderül azonban, hogy ezek a mindennapok nem is annyira szürkék, sőt mi több, az unaloműzés céljából a kollégák állandó megviccelése elég jó móka. A főnök, Michael Scott, aki elég lazán kezeli a beosztottait, próbál jó viszonyt kialakítani velük, ám ez legtöbbször nem sül el valami jól, inkább kínos helyzetekbe hozza magát. Bepillantást nyerhetünk továbbá az emberek magánéletébe is a munka mellett, ami még több izgalmat és komédiát rejteget.

A sorozat sikerét mutatja, hogy Új- Zélandtól Hongkongig, Ausztráliától Amerikáig, a világ számos országában képernyőre került.

A főbb szerepekben Steve Carrel (ő kiszállt a hetedik évad után), Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fisher, B.J. Novak, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Ed Helms, Oscar Nunez és Angela Kinsey tűnik fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr64499358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása