Megnéztem

Az utazó

2011. május 20. 22:52 - harlow

Mi történik, ha egy filmbe tesszük Angelina Joliet és Johnny Deppet? Biztos a siker, gondolhatták a producerek. Csak éppen azt felejtették el, hogy a két színész köré filmet is kell csinálni, de ez már nem sikerült maradéktalanul.

 

Elvétve sikerül, hogy egy európai vagy ázsiai film álomgyári újragondolása hasonlóan jóra, vagy még jobbra sikerül, mint az eredeti. Az utazó nem tartozik ezekhez a ritka kivételekhez, sőt, inkább csak azt az általános véleményt erősíti, miszerint Hollywoodnak nem kellene hozzányúlni az egyszer már korrektül elkészített filmekhez. A francia eredeti (Anthony Zimmer Sophie Marceau főszereplésével) ugyan gazdasági szempontból nem volt e legjobb befektetés, de remek kritikákat kapott. Az utazó mérlege ezzel szemben három Golden Globe jelölés, rengeteg bevétel és borzalmas fogadtatás a kritikusoktól.

Elise (Angelina Jolie) a rendőrség elől menekülve alvilági játékokba keveri a mit sem sejtő matematikatanárt (Johnny Depp). Velence legnívósabb hotelében szállnak meg, de mindez csak álca. Elise egy Alexandert nevű férfi utasításait követi, akibe Elise szerelmes, de a férfi hatalmas összeget lopott egy maffiózótól. A nem éppen szokványos szerencsétlen matektanár-bomba nő páros kalandosabbnál kalandosabb helyzetekbe keveredik.

Nem a szereplők hibája, de a film nem egy ponton annyira giccses, hogy már taszító. A táj, a környezet gyönyörű, mégis képtelenség élvezni, mert túl sok a direkt, öncélú történés a film során. Ezek a jelentek előre kiszámíthatóan peregnek a néző szeme előtt, és sajnos nagyjából a film közepétől már a csattanó sem rejtély.

Bizonyított tény, ha a nők tévét néznek (és ez fokozottan igaz a reklámokra), akkor a női szereplőket jobban megfigyelik, mint a férfiakat. Nekem Az utazó alatt sikerült megállapítani, hogy ha Angiet valamivel jellemeznem kellene, az első dolog, amit mondanék rá az a Femme Fatale lenne. Olyan kisugárzása van – amire a filmben sikerül is egy jelentben erősen rájátszani -, ami egészen egyedülálló. Látszik, élvezi, hogy az egész film alatt szebbnél szebb ruhákat, kiegészítőket hordhat, amik, nem mellesleg fantasztikusan állnak rajta, azzal együtt, hogy a testét díszítő tetoválásokat ügyesen elfedték. Johnny Depp tehetségéből adódóan bármit képes eljátszani, alakításával itt sincs probléma. A filmet nem a szereplők, hanem sokkal inkább maga a film rontja el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr332920309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása