Megnéztem

Nine - Kilenc

2011. május 04. 15:28 - harlow

Rob Marshall fogta Fellini klasszikusát a 8 és 1/2-t, egy tucat jó nőt és készített egy filmet, amire szentségtörés a "remake" szót használni.


Először is vessünk egy pillantást a stáblistára, mert olyan neveket találunk a színészek közt mint  Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson, Judi Dench, Nicole Kidman vagy Fergie. Utólag átgondolva, gyanúsnak kellett volna lennie, hogy miért van ennyi világsztár belezsúfolva ebbe a két órába. Az elgondolás azonban, már a huszadik perc környékén teljesen világossá válik, vagyis, hogy a film tulajdonképpen Kate Hudson lábaira, Fergie dekoltázsára, vagy a necc harisnyákra van felépítve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Day-Lewisra hárul(na) a legkomolyabb feladat, neki kellene a zseniális Marcello Mastroianni által életre keltett figurához hasonlót produkálni, de annak ellenére, hogy Day-Lewis generációja egyik legtehetségesebb színésze, ez nem sikerül maradéktalanul.

A hölgyek mindegyike szerepel hosszabb-rövidebb ideig, énekel egyet, de nem teremtődik meg az eredeti film egysége, inkább szaggatottabbá teszi a történetet a sok szereplő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mind a dalok, mind a táncok átlagosak, nincs bennük semmi átütő erő. A jelmeztervező viszont kitehetett magáért. Kifejezetten hálás feladat lehetett a ruhákért felelni. Az urak elegánsak, a hölgyek kihívóak.

Mint a musicalekben általában, itt is minden ok nélkül fakadnak dalra a szereplők, ám egyáltalán nem kiszámíthatatlanul. Valójában, már a második dal után sejthető, hogy ha egy új nő kerül a képbe, akkor neki mindenképpen énekelnie és táncolnia kell behatárolható időn belül.

Szó mi szó, több is veszett már. A rendezőt, Rob Marshall egyébként legközelebb A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken rendezői székében láthatjuk. Az idén mozikba kerülő negyedik Karib-tenger kalózai film talán helyreállíthatja a rendező megtépázott renoméját.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr322877320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

James Blond (törölt) 2011.05.04. 20:01:09

Rob Marshall filmjére valóban szentségtörés lenne a remake szót használni. Marshall ugyanis nem Fellini alkotását „gondolta újra”, hanem egész egyszerűen megfilmesítette a részben a Nyolc és fél alapján készült musicalt, amelynek 1982-ben tartották az ősbemutatóját.

harlow · http://tetko.blog.hu/ 2011.05.05. 13:38:45

@James Blond: A Brodway musicalt is a 8 és 1/2 alapján készítették, a koncepció, a szellemiség ugyanaz. Persze vannak eltérések, pl. a 8 és 1/2-ben Guido Anselmi, a Kilencben Guido Contini a főszereplő neve, de alapjában véve ugyanaz a két történet, a zenét leszámítva (innen a cím).
Így az én olvasatomban mind a musical, mind a Marshall-film remake-nek tekinthető.
süti beállítások módosítása