Megnéztem

A Dal második elődöntője is a legnézettebb volt saját idősávjában

2013. február 12. 09:00 - icusb

Saját idősávjában mindenkit vert szombat este az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második elődöntője is, a közmédia dalválasztó showműsorát 2 millió 340 ezer néző követte figyelemmel hosszabb-rövidebb ideig - közölte az MTI-vel a Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A hétfői közlemény szerint az MTVA kibővülő online szolgáltatásainak köszönhetően az internetezők is aktívabbak voltak az előző héthez képest, összesen 253 ezer alkalommal tekintették meg az eseményről feltöltött videókat.

Újabb hat produkció jutott tovább A Dal című válogatóverseny második elődöntőjéből. A zsűri értékelése alapján a legtöbb ponttal Kállay-Saunders András, illetve Gáspár Laci & Plastikhead, valamint Odett jutott tovább, míg Vastag Tamás, Janicsák Veca és ByeAlex a nézői szavazatoknak köszönhetően került be a középdöntőbe.

Az eurovíziós showműsornak az M1 és Duna World csatornákon együttesen valamivel több mint 1 millió nézője volt, közönségaránya 21,8 százalék lett a teljes népesség körében. A showműsor saját idősávjában a legnézettebb műsor volt a teljes lakosság körében: megelőzte az RTL Klubon vetített Hazard megye lordjai című filmet, és a TV2-n vetített Pókembert is - olvasható az MTVA közleményében.

A Dal 2013 online szolgáltatásai iOS-re és Adroidra letölthető applikációval bővültek, az alkalmazás közel nyolcezer videoletöltést eredményezett.

Az előző heti első elődöntőhöz hasonlóan az M1 videotárból 60 ezer új videoindítás történt, ez a szám A Dal hivatalos oldalán, a dal2013.hu-n 31 ezer volt. A közösségioldal-letöltések is jól teljesítettek, a Facebookon és a Youtube-on 154 ezer videoindítást generálva, így A Dal-t figyelemmel kísérő internetezők összesen 253 ezer alkalommal tekintették meg a videókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr375074624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása