Megnéztem

Scandal - Botrány 1. évad évadértékelő

2012. július 04. 20:00 - icusb

Olivia (Kerry Wahington), aki korábban az Egyesült Államok elnökének (Tony Goldwyn) sajtó és média kapcsolataiért felelt, otthagyja a Fehér Házat és új fejezetet nyit karrierjében és magánéletében. Saját irodát nyit, amely az amerikai elit jó hírét védi a botrányoktól és rágalmaktól, de úgy tűnik, hogy nem sikerült elvágnia a múltjával összekötő szálakat. Nemsokára nyilvánvalóvá válik, hogy csapata tagjai (Henry Ian Cusick, Columbus Short, Darby Stanchfield, Guillermo Diáz, Katie Lowes), akik mások életének rendbe hozására specializálódtak, ugyanerre nem képesek a saját magukéban.

scandal season 1 kerry washington.jpg

A Scandal kezdetben csajos sorozatnak tűnt, majd az első epizód 35. percében ez hivatalossá is vált, bár épp ez a gagyinak és elcsépeltnek tűnő csavar kellett ahhoz, hogy legyen egy jó kis átívelő szálunk.

Az átívelő szál (Amanda Tanner /Liza Weil/ ügye) végül annyira ráült a hét részes első évadra, hogy a válságstáb egyéb ügyei valahogy egyáltalán nem érdekeltek, pedig az első epizód után azt hittem éppen az lesz majd ami jobban érdekel. Helyette engem is beszívott a csúnya ügy a Fehér-háznál, bár megvallom őszintén a főhősnőnk és az elnök kapcsolata kevésbé hozott lázba, de ezt muszáj elviselni az egyébként érdekes átívelő szál miatt, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan borul a Cyrus (Jeff Perry) bili.

scandal season 1 finale.jpg

A Scandal első évada egyszerre romlott és javult ahhoz képest amit a pilot ígért, igaz engem a politikai szálak mindig lázba hoznak, ennek ellenére azt érzem, hogy egy kicsit összeesküvés-szagúbban is tálalhatták volna. Persze még ez sem idegesít annyira, mint hogy a minden információhoz hozzájutó szupercsapat szerencsétlenkedése az első évad végén. Jó lenne ha megmagyarázná nekem valaki, hogy ha Olivia Pope és kis csapat annyira nagy maestro minden kis titkos láda kinyitásában, akkor hogyan lehet az, hogy egy olyan személyt verbuváltak a kis csapatukba, akiről valójában azt sem tudják kicsoda? De tényleg. Nem az érdekel, hogy Quinn valójában mit tett és miért bújt álnév mögé, hanem hogy hogy nem vették ezt észre? Kissé erőltetettnek és feleslegesnek tartom ezt a cliffhangert, de Shonda Rhymes biztos tudja, hogy mit akar ezzel...

scandal quinn.jpg

Részemről maradok a második évadra és csak remélni merem, hogy nem valami oltári baromsággal oldják fel az első évad végén látottakat. Az azonban biztosnak tűnik, hogy Henry Ian Cusick kiszáll a sorozatból, hiszen a hírek szerint a Fringe 5. évadának forgatásával nem tudta összeegyeztetni a Scandal forgatását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr744608491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása