Megnéztem

A legjobb filmes esküvői jelenetek

2012. június 22. 08:00 - icusb

Alaposan benne járunk az esküvői szezonban, 25 és 35 között sokan több nyári szombatot is lagzikban töltenek. Kedvcsinálónak összeválogattunk néhányat a legemlékezetesebb kézfogók közül, amelyeket a filmvásznon láttunk. Aki pedig a valóságban is szívesen részese lenne egy ilyen romantikus jelenetnek, most kaphat a lehetőségen, és szerepelhet Asger Leth és a Telekom Move On című road movie-jának hazánkban forgatott epizódjában.

A keresztapa Minden idők egyik legjobb trilógiája egy igazi olasz-amerikai esküvővel indul. A ceremónia és az azt követő fogadás tökéletes felütése a filmnek, hiszen bevezeti a nézőt a történet közegébe, bepillantást enged az olasz-amerikai közösség értékrendjébe, szokásaiba, amelyet Coppola ábrázolni akart alkotásával. A menyasszony édesapjának, Don Corleonénak ekkor hangzik el a szájából a 100 legjobb filmes idézet listáján előkelő második helyen szereplő mondat: "Olyan ajánlatot teszek majd neki, amit nem tud visszautasítani..."Az esküvői jelent helyszínéül szolgáló villát 2010-ben aztán egy kisebb vagyonért elárverezték.

the-godfather-wedding-scene.jpg

Charles és Carrie (Hugh Grant és Andie McDowell) egy esküvőn pillantják meg egymást, és az együtt töltött szenvedélyes és alkoholgőzös éjszakával veszi kezdetét a kilencvenes évek egyik legfontosabb romantikus filmje, a Négy esküvő és egy temetés. Közel egy évvel később keresztezik újra útjaik egymást, Charles a saját esküvőjén találkozik újra álmai nőjével, aki addigra elvált, nagy dilemmát okozva ezzel a fiúnak: valóban kimondja-e az igent az oltár előtt, vagy Carrie-t válassza. Az oltár előtt kapott csattanós pofonból sejteni lehet: mint minden romatikus filmben, itt is minden megnyugtatóan elrendeződik a The End végefőcím előtt.

Four_Weddings_and_a_Funeral_9713_Medium.jpg

Esküvővel indul mindenki kedvenc karácsonyi filmje, az Igazából szerelem is, a mennyegző legromantikusabb pillanata azonban nem az ifjú párnak, hanem a menyasszonyba reménytelenül szerelmes legjobb barátnak köszönhető. Hogy igazán emlékezetessé tegye álmai nőjének, Julietenek (Keira Knightley) esküvőjét, Mark (Andrew Lincoln) a barátokból meglepetés-kórust szervez, akik a templom különböző pontjain felállva egymás után csatlakoznak a dalba. A jelenet később számtalan ifjú pár barátait ihlette meg a való életben is, a Youtube-on rengeteg videó érhető el, amely feldolgozza a romantikus meglepetést.

love-actually-wedding-scene.jpg

A legújabb kedvencek közül pedig nem maradhat ki a Twilight-saga várva-várt csúcspontja, Bella és Edward esküvője. A lánykéréstől a beteljesülésig két részt kellett végigizgulniuk a rajongóknak, azonban a sorozatoz záró, két részben vetített Hajnalhasadás című epizód első felében a vámpír és földi halandó szerelme végre kimondja a boldogító igent. A 2011-es év egyik legjobban várt filmes produkciójának esküvői jelenetét egy vancouveri erdőben vették fel, és pár másodpercét az azévi MTV Movie Awards-on hozták nyilvánosságra, így a díjátadó közönsége volt az első, aki megbizonyosodhatott róla, hogy a pár végre tényleg révbe ér.

breaking-dawn-wedding.jpg

A végére hagytuk a Mindenütt nő című romantikus komédia kissé rendhagyó, klasszikus értelemben esküvőinek nem is mondható jelentetét. Melanie (Reese Witherspoon) a film zárójelenetében ott hagyja a minden tekintetben csodás vőlegényét – Patrick Dampsey – az oltár előtt, hogy helyette első és egyben igazi szerelmével, a Josh Lucas által alakított Jake-kel forrjon össze szenvedélyes csókban, szimbolikusan menyasszonyi ruháját viselve.

Sweet-Home-Alabama-sweet-home-alabama.jpg

Aki maga is mindig vágyott arra, hogy részese legyen egy igazi hollywoodi film nagyszabású esküvőjének, most élhet a lehetőséggel: Asger Leth nyolc országban forgatott filmjének magyarországi kulcsjelentének ugyanis egy esküvő áll a középpontjában. A Telekommal együttműködésben készülő nemzetközi road movie hazánkban forgó epizódjának szerepeire – így az ifjú pár megformálására is – magyar szereplőket keres a produkció. Jelentkezni egy rövid, kreatív lánykérést bemutató videó feltöltésével tudnak a romantikus kalandra vágyók a www.move-on-film.hu oldalon, június 30-ig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr474603250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása