Megnéztem

Másnaposok 2.

2011. május 26. 22:51 - harlow

Mit várunk egy olyan film második részétől, amelyben egy átmulatott éjszaka után három jó barát ismeretlen csecsemőt talál a fiókban, tigrist a fürdőszobában, egyikük elvesz egy prostit és felbukkan Mike Tyson is? Válasz: ehhez hasonló kreténkedést. 

A Másnaposok folytatásában Stu (Ed Helms) Thaiföldön készül házasodni. A nagy napra természetesen hivatalos a „farkasfalka” (Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Justin Bartha) is. Stu, a legutóbbi Las Vegas-i esetből tanulva nem szeretne legénybúcsút tartani, ezt persze a többiek nem hagyják. Minden egy ártatlannak tűnő tengerparti, tábortűz melletti sörözéssel indul, de vége megint az, hogy mindenkinek teljes homályba merül az éjszaka, sőt még a menyasszony öccsét is elhagyják. 

Az első rész után óriási várakozás előzte meg a Másnaposok folytatását. A legnagyobb kérdés azonban az volt, hogy sikerül-e az előző rész sikeréhez hasonlót produkálni, vagy ez is csak az erőltetett folytatások sorát erősíti majd. Furcsa, mert a közönség láthatóan élvezte a filmet, végig nevetett mindenki a poénokon, ergo  sikerült elérni, amit akartak. Kétségtelen, a Másnaposok 2. szórakoztat. A probléma ott kezdődik, hogy néhány poént szinte teljesen átültettek az első részből, amik viccesnek viccesek, csak nem mutatnak újat. Más esetekben próbálták a kreténkedést fokozni, de már az első részben is voltak dolgok, amik elég határesetek voltak, pl. nem biztos, hogy mindenki egyformán viccesnek találta egy kisbaba fejét véletlenül beverni egy kocsi ajtajába. Ehhez hasonlókkal bővelkedik a folytatás, többel mint kellene.

A folytatásban sincs hiány a pucér ázsiai pasiból (Ken Jeong) és Mike Tysonból, sőt Paul Giamatti is feltűnik egy kisebb szerepben. Tigris ezúttal nincs, helyette van egy drogdíler majom Rolling Stones-mellényben. De akad még részegen csináltatott Tyson-féle tetkó, gonosz após és egy tizenhat éves zseni.

A premier előtt máris szárnyra kapott a pletyka, miszerint trilógiává bővítenék a történetet. Az azonban sajnos már a második részen is látható, hogy sok új nincs a négy pasi „előző estéiben”. Persze a pénz diktál, ha kasszasiker lesz a második rész (és miért ne lenne azt), akkor szabad az út a harmadik rész előtt.

Akinek tetszett az első rész, az a másodikban sem fog csalódni, a röhögés ugyanis garantált, csak nem azzal a frissességgel, amit az első rész hozott. Az már más kérdés, hogy míg az első részt többször is végig lehet nézni röhögőgörccsel, a folytatást már kevésbé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr802935512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása