Megnéztem

Burlesque - Díva

2011. május 10. 21:07 - harlow

Cher és Christina Aguilera szerepel ebben a magyar címmel megint csak tökéletesen eltalált musicalben.

A történet nem tartogat túl sok meglepetést, de az ilyen filmektől nem is ezt várjuk. A naiva kislány felköltözik a nagyvárosba, hogy valóra válthassa álmát. A végkifejletről nem írnék, csak sajnos nem én lennék az aki "lelövi a poént", mert a csattanó annyira nyilvánvaló a film tizenötödik percétől, hogy az már fájó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cher elsősorban énekesnő, de színésznőként is megállja a helyét, bizonyította már tehetségét számos filmben - ez nem tartozik ezek közé. Miss Aguilerának viszont ez a filmes debütálása. Mondhatni rögtön "belecsapott a lecsóba" a Díva főszerepével, csak sajnos túl nagy fába vágta a fejszéjét. Egyszerűen nem hiteles a játéka az ártatlan kislány szerepében. Azokhoz a jelenetekhez, mikor a színpadon áll és vonaglik pedig nem kell színészi tehetség, mert tíz éve ezt csinálja a popiparban.

Amit senki ne kockáztasson, az a magyar szinkron. Többnyire nincs különösebb bajom a magyar hangokkal, de itt nagyon mellé lőttek, sem Cher, sem Christina Aguilera szinkronja nincs eltalálva. Ráadásul, musicalre való tekintettel, olyan sok értelme nincs is a szinkronnak, a film nagy része énekből áll.

 

Viszont a dalok határozottan kiemelendők a film egészéből. A film zenéje természetesen külön albumon is beszerezhető, ezen tíz dal található, 2 Cher és 8 Christina Aguilera előadásában. Persze, könnyű dolguk volt az alkotóknak, két ilyen hanggal rendelkező énekesnő garancia a dalok minőségére. Jók a dalok azért is, mert a filmtől függetlenül hallgathatók.

A kameramunka, a fényképezés pedig meglepően jó, sőt! A színpadi jelenetek egyszerűen gyönyörűek, és még jól koreografáltak is.

Mellékszerepekben olyan, szintén neves színészeket láthatunk, mint  Kristen Bell, Stanley Tucci, Cam Gigandet vagy Eric Dane.

A filmnek Magyarországon elég hányattatott sorsa volt. A forgalmazó kezdetben még moziba akarta vinni a filmet, ki is kerültek a plakátok minden multiplexbe, aztán a Díva mégsem jutott el a magyar mozivásznakig. DVD-n azért beszerezhető kis hazánkban is.

Összegezve, az ilyen filmeknél szokásos cukormáz itt olyan vastag, hogy nem kell fél óra és elrontod vele a gyomrod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr292894134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása