Filmsor

Szárnyas nő csecsemőt szoptat

2019. augusztus 02. 10:32 - safranyn

Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga

Brian K. Vaughan szinte minden jelentősebb univerzumban kipróbálta már magát. Vaughan írt történeteket a DC Comics és a Marvel legnagyobb karaktereinek is, beleértve a Batmant és az X-Men-t. Írt néhány forgatókönyvet, színpadi darabot, romantikus novellát meg persze kivette a részét a Lost tévésorozat szárnyalásából is. Aztán úgy döntött ideje a saját univerzumának megteremtéséhez és ehhez egy olyan kiváló – saját elmondása szerint is a képregény születésének tekintetében abszolút egyenrangú – rajzolót talált, mint Fiona Staples.

saga.jpg

Így született a Saga, az intergalaktikus szerelmi történet, amely egyszerre vegyíti a Rómeó és Júliát a Star Wars-szal, a Trónok harcával vagy éppen a Gyűrűk urával. Egyszerűen bámulatos az az univerzum, amit pár oldal alatt felépítettek, nem is beszélve arról, hogy tényleg oldalról oldalra dobjuk el az agyunkat attól, hogy hova tudják még fokozni az eseményeket.

A történet főszereplői Alana és Markó, akik a narrátorként is funkcionáló Hazel szülei. Helyzetük azonban nem egyszerű, hiszen Alana Csillagpart, még Markó annak holdjának Koszorúnak szülötte. A probléma csak az, hogy a két nép, pontosabban faj eredendően gyűlöli egymást, folyamatosan háborúznak, de persze nem saját területen, hiszen az egyik égitest pusztulása a másik pusztulását is jelentené. Ezért inkább kiszervezik a háborút más bolygókra, megnyomorítva ezzel a többi nép és faj életét is – és ennek is köszönhetően nyit kaput egy egész univerzumra.

Önmagában persze a “fajtalankodó” szerelmespár folyamatos menekülése és bujkálása hamar önismétlő lenne; és itt jön a képbe az, hogy az olvasónak fogalma sincs, hogy mibe csöppenünk bele a következő oldalon, hiszen a Saga egymásra halmozza az abszurdabbnál abszurdabb karaktereket (lógó belű, félbevágott, őrangyalként funkcionáló tini; a tévéfejű Robotherceg; a nyolcszemű csápos mutánsdémon; a lógó heréjű óriás vagy éppen a hazugságmacska) és helyszíneket.

saga_2.jpg

Fiona Staples rajzainak egyik legmarkánsabb jellemzője, hogy még a közelik, a karakterek ceruzával felskicceltek, addig a hátteret már photoshoppal turbózza fel. Ez a kettősség pedig még az Incalénál is kiválóbb rajzokat eredményez.

Persze nem csak a rajzok, de a cselekmény és a párbeszédek is zseniálisak, a sztori olyan sebesen pörög, hogy a letehetetlen jelző még csak le sem írja azt, hogy milyen valójában a Saga, amellyel kapcsolatban egyébként a szerzőpáros kikötötte, hogy soha semmilyen módon nem adaptálhatják filmvászonra.

A Saga 1. és 2. kötete a Pesti Könyv Kiadó gondozásában jelent meg puhafedeles és keménytáblás limitált verzióban (utóbbit mondani sem kell, hogy mennyire gyönyörű), a 3. kötet pedig már előkészületben van.

Szólj hozzá!

Hosszabb részekkel folytatódik a The Walking Dead 7. évada

2017. január 30. 14:20 - safranyn

Hosszabb részek = Több reklámszünet = Több pénz

Bár a The Walking Dead 7. évada eléggé megosztja a rajongókat, addig a sorozat és a sorozatnak otthont adó AMC vezérei azon dolgoznak, hogy még hosszabb epizódokkal tegyenek a rajongók és persze a reklámozók kegyeiért.

twd-7b-1.jpg

Már a 7. évad első fele alatt is többször előfordult, hogy az átlagosnál hosszabb epizódokat kaptunk (sokak szerint indokolatlan módon), de már az is biztos, hogy a következő három epizód is túllépi az eddig megszokott 45 perc tiszta játékidőt.

Az évadot folytató Rock in the Road című 9. rész 73 perces lesz, a 10. rész 66, a 11. rész pedig 68 percben fér majd el.

A maratoni részeket sokak szerint csak a több eladott reklámidő indokolja, de a hetedik évaddal  is elégedett nézők biztosan nem bánják majd, hogy csak az első három epizódban egy epizódnyi plusz játékidőt kapnak.

A sorozat jövőhéten vasárnap, február 12-én folytatódik az amerikai AMC-n.

2 komment

Kódolatlan FilmBox Premium napok az ünnepi hétvégén

2015. április 01. 08:53 - safranyn

2015. április 4. és 2015. április 06. között a FilmBox nyuszi hozza el nekünk a kódolatlan FilmBox Prémium hétvégét, ezzel kedvezve kicsit azoknak is, akik még nem előfizetői csatornának.

mocsokvaros_utcain.jpg

Ha húsvét hétvégéjén tehát nem vágyik a nyüzsgésre, viszont valami jó kis programra igen, akkor van egy tippünk, amihez nem is kell más, csak a televíziója és a távirányító, esetleg egy kis nassolnivaló. Ezekben a napokban a FilmBox mindenkit meglep egy kis ünnepi figyelmességgel, hiszen a Telekom TV digitális tévé-előfizetéssel rendelkezők számára megnyílik a Premium csatorna.

Április 4-én 6:00-tól, április 06-án éjfélig így azok is bepillantást nyerhetnek a csatorna kínálatába, akik a hétköznapokban nem tehetik ezt meg. Hogy az élmény ténylegesen mindenki számára elérhető legyen, a nyitás a Telekom TV minden digitális platformjára érvényes lesz, így kábel- és iptvn, illetve műholdon keresztül is fogható lesz a csatorna által sugárzott program. Tekintettel a hosszú hétvégére sok családi film és vígjáték is műsoron lesz majd, emellett persze a komolyabb műfaj kedvelői számára dráma, thriller és horror kategóriából is kerül majd néhány gyöngyszem a képernyőkre. Kedvcsinálónak a teljesség igénye nélkül néhányat most ki is emelnénk: Val Kilmerrel jön egy igazi amerikai vígjáték a Macgruber,  Audrey Tautou főszereplésével egy romantikus vígjáték, a Nathalie második élete, Julianne Mooreral a Végső menedék, amely egy misztikus thriller, Robert Pattinsonnal az Emlékezz rám című dráma, és igazi sztárparádéval, Alain Delon, David Beckham, Gérard Depardieu és Jean-Claude Van Damme szereplésével az Asterix az Olimpián is látható lesz majd. Ezeket a filmeket elnézve, akkor is érdemes lesz a Telekom TV előfizetőinek a Filmbox Premium csatorna műsoraira kapcsolnia, ha a barátok vagy a rokonság érkezik látogatóba, hiszen biztosan találnak majd az egész család kedvére valót.

Szólj hozzá!

A tévébe költözik a TrollFoci

2015. március 31. 15:43 - safranyn

Képernyőre költözik a TrollFoci. A több mint 220 ezer követővel rendelkező Facebook oldal tévére átültetett változata stílusosan április elsején startol a SportKlubon. Alighanem ez az első sportműsor, amelyet egy stand-up humorista – Rekop György – vezet, két társa pedig maszkban ül a stúdióban - írja a Filmsor.net.

rekop_trollfoci.jpg

„Mint a legjobb ötletek, a TrollFoci gondolata is másnaposan született. A barátainkkal mindannyian szeretjük a magyar focit, kezdetben 10 embernek készült az oldal” – mondta Levente, az ötletgazda. Eleinte az NB1-ről és a külföldi sztárokról is posztoltak humoros képeket, mémeket, ám az igazi sikert az hozta el, amikor  kizárólag a hazai foci eseményekre „álltak rá” a fiúk. Jelenleg annyian követik az oldalt mint Debrecen teljes lakossága.

A SportKlubnál gondoltak egy merészet, így április elsején elindítják a TrollFoci képernyős változatát, a TrollFoci TV-t. Rekop György humorista lesz a műsor házigazdája, Levente és Lacika, az eredeti oldal két adminja pedig az állandó szereplői.„Futballszerető emberként találkoztam a TrollFocival és már a kezdetek kezdetén elkezdtem mémeket küldözgetni nekik” – mondta Rekop György, aki számos produkcióban szerepelt már, ám ez lesz az első önálló tévéműsora.

A műsor további kulisszatitkairól itt olvashattok.

Szólj hozzá!

The Walking Dead 5. évados kritika

2015. március 31. 15:40 - safranyn

A The Walking Dead idei évada jócskán bővelkedett közepes és közepesnél gyengébb részekben, ami meg jó volt, az nagyon jó volt, így a fináléra sem lehet panasza a nézőknek…

walking-dead-finale-03.jpg

“Nem én hoztam be. Magától jött be ide. Mindig betalálnak. A holtak és az élők, csak mert itt vagyunk. És akik odakint vannak, vadászni fognak ránk. Megkeresnek. Megpróbálnak kihasználni. Meg akarnak majd ölni. De mi öljük meg őket. Túl fogunk élni. Megmutatom, hogyan. Arra gondoltam… Azon gondolkodtam, hogy hányat kell megölnöm közületek, hogy a többit megmenthessem? De nem ölök meg senkit. Ti változzatok meg. Nem bánom amit múlt este mondtam. Azt bánom, hogy nem mondtam hamarabb. Még nem álltok készen, de muszáj lesz. Máris készen kell állnotok!” – mondta Rick, a lassan szokásossá váló évad végi monológjában, összefoglalva kábé a következő évadot, amelyben nem csak az Alexandrián belüli belső feszültségekre utalt, de a külső veszélyekre is, így például a zombikat és embereket egyaránt szívesen ölő Wolves-re, vagyis a farkasokra, akikből végre egy jó nagy adaggal kaptunk és akik csak Morgan kegyelmének köszönhetik az életüket.

A The Walking Dead 5. évadának kritikájának folytatása itt olvasható tovább.

 

Szólj hozzá!

202 napon át forgatták a Trónok harca 5. évadát

2015. március 31. 15:35 - safranyn

Az Entertainment Weekly újságírói Westerosban töltöttek 10 napot, a Trónok harca 5. évadának forgatása során ráadásul nem csak egy helyszínt jártak be, hanem Észak-Írországban, Horvátországban és Spanyolországban is megnézték hogyan készül az HBO gigászi sorozata.

Azon kívül persze, hogy nagyon irigyeljük őket, hiszen kurva nagy élmény lehetett, két dolgot érdemes kiemelni:

- Először is, hogy az ötödik évadot 202 napon át forgatták.

- Másodszor pedig, hogy volt olyan csatajelenet, amit 17 napon keresztül forgattak. Azért ezek nem kis számok...

D.B. Weiss showrunner ennek kapcsán el is mondta, hogy a rajongók így talán már megértik, hogy miért csak 10 részes egy Trónok harca évad...

Forrás.

Szólj hozzá!

Az AMC új sorozatai: 'Humans' és 'Into the Badlands'

2015. március 30. 16:24 - safranyn

A tegnap esti 5. évados The Walking Dead finálé után nem csak a The Walking Deaddel egy univerzumban játszódó Fear The Walking Dead sorozat kapta meg az első promóját, de az AMC másik két idei újonca is, a Humans és az Into The Badlands is.

amc_humans.jpg

A Humans egy a miénkkel párhuzamos világban játszódik, ahol az emberek robotokat tartanak otthon, még az Into the Badlands egy ízig-vérig harcművészes sorozat lesz, amely a szokásos szolga lázad a hűbérúr ellen alapra épül. Mindkét sorozat előzetesét csekkolhatjátok a hivatalos oldalunkon.

Humans sorozat előzetes.

Into the Badlands sorozat előzetes.

Szólj hozzá!

Íme a Kids' Choice Awards nyertesei

2015. március 30. 16:07 - safranyn

A Nickelodeon Kids’ Choice Awards gáláján Kaley Couco és Nick Jonas sem maradhattak szárazon, az Agymenők dögös szomszédlányát és a Jonas Brothers sármos szépfiúját is nyakon öntötték a zöld trutymóval. A díjkiosztó abszolút győztese Az éhezők viadala: A Kiválasztott, amely a legjobb film lett, ráadásul a nyertes alkotás két sztárja, Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth lett a legjobb akcióhősnő és akcióhős. A legkisebbek kedvenc gonosza Angelina Jolie, a Demónát alakító karizmatikus színésznő lányait is magával hozta a díjátadóra. A 28. Kids’ Choice Awardson 21 kategóriában díjazták a nézők kedvenceit Los Angelesben.

angelina_gyerekeivel_kca.jpg

Az év egyik leglátványosabb és legviccesebb díjátadójának házigazdája Nick Jonas volt, aki a gála nyitányaként Jealous ésChains című dalaival kergette őrületbe a több mint 17 ezres közönséget, később pedig a gyerekek kedvenc énekesének járó sárga léghajót is bezsebelte. A kedvenc énekesnő címét Nick ex barátnője, a dögös Selena Gomez nyerte, aki a díjjal járó zöld trutymóban immár második alkalommal mártózhatott meg. A gála legnagyobb győztese Az éhezők viadala: A Kiválasztott első része és főhősnője, Jennifer Lawrence lett, a kedvenc akciószínész díját Liam Hemsworth kapta a filmben nyújtott emlékezetes teljesítményéért. A kedvenc filmszínész kategóriájának díját Ben Stiller vihette haza az Éjszaka a múzeumban legújabb részében nyújtott alakításáért, a kedvenc filmszínésznőnek járó narancssárga léghajót Emma Stone nyerte. A fiatal nézők kedvenc rajzfilmsorozata ezúttal is a SpongyaBob Kockanadrág lett, Jessie J, Ariana Grande és Nicki Minaj közös slágere a Bang Bang pedig az év dala díját nyerte.

A 28. Kids’ Choice Awards egyik legkülönlegesebb díját, a kedvenc gonosztevőnek járó narancs léghajót Angelina Jolie zsebelte be, aki két gyermekéta 10 éves Zaharát és a 8 éves Shiloh-ot is magával vitte. A gyönyörű színésznő köszönőbeszédében elárulta, gyerekkorában más volt, mint a többi gyerek, és azt üzente követőinek: „Ha valaki azt mondja neked, hogy más vagy, mosolyogj, emeld fel a fejed és légy büszke magadra! Ha pedig gonosztevő vagy, keverj egy kis bajt!”

A gála az idei évben is rendkívül trutyisra és látványosra sikeredett: a házigazdaként is bizonyító Nick Jonas díját a bombaformában lévő Jennifer Lopez adta át egy kis zöld „meglepetés” kíséretében. A kedvenc családi televíziós sorozatnak választott Modern család sztárjai extra adag zöld ragacsban úszhattak, míg a színfalak mögött Chris Patt és a Henry Danger stábja zöld lötty helyett pitékkel öntötték egymást nyakon. A trutyiban úszó színpadon többek között fellépett az ausztrál fiúbanda, a 5 Seconds Of Summer, a hip-hop királynő Iggy Azalea és a Grammy-díjas Jennifer Hudson is.

iggyazalea_jenniferhudson.jpg

A gyerekek kedvenceit díjazó gála narancssárga szőnyegén olyan sztárok vonultak végig, mint Jamie Fox, Joe Jonas, Kaley Couco, Meghan Trainor, Jenette McCurdy, Emma Stone vagy éppen SpongyaBob Kockanadrág. A Kids’ Choice Awards jelöltjeire világszerte több mint 500 millió szavazat érkezett, ami abszolút rekord a díjátadó történetében.

A 28. Kids’ Choice Awards április 1-jén, 18:30-tól teljes egészében megtekinthető a Nickelodeon műsorán.

A 2015-ös Kids’ Choice Awards győztesei:

Kedvenc családi televíziós sorozat: Modern család

Kedvenc televíziós sorozat: Austin és Ally

Kedvenc televíziós színész: Ross Lynch (Austin és Ally)

Kedvenc televíziós színésznő: Kaley Cuoco-Sweeting (Agymenők)

Kedvenc rajzfilmsorozat: SpongyaBob kockanadrág

Kedvenc gonosztevő: Angelina Jolie (Demóna)

Kedvenc film: Az éhezők viadala – A kiválasztott – Első rész

Kedvenc filmszínész: Ben Stiller

Kedvenc filmszínésznő: Emma Stone

Kedvenc animációs film: Hős6os

Kedvenc akciószínész: Liam Hemsworth

Kedvenc akciószínésznő: Jennifer Lawrence

Kedvenc banda: One Direction

Kedvenc énekes: Nick Jonas

Kedvenc énekesnő: Selena Gomez

Az év dala: Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang

Kedvenc új előadó: Fifth Harmony

Kedvenc tehetségkutató műsor: The Voice

Kedvenc realityműsor: Dance Moms – Csillagképző

Kedvenc könyv: Egy ropi naplója-sorozat

A legnagyobb függőséget okozó játék: Minecraft

Szólj hozzá!

'Fear The Walking Dead' - Hamarosan jön az az év legjobban várt sorozata

2015. március 30. 15:59 - safranyn

Már hivatalos: az év egyik legjobban várt sorozatának a címe „Fear The Walkind Dead”. Ahogyan azt korábban bejelentette az AMC Global, a csatorna szerte a világon – így Magyarországon is - az amerikai premiert követő 24 órán belül fogja bemutatni a The Walking Dead testvérsorozatának minden epizódját. Az AMC Global egy 2014 végén elindított, az AMC márkanévvel fémjelzett nemzetközi televíziós hálózat, amely jelenleg több mint 115 országban és területen elérhető.

fear_the_walking_dead_photo_by_justin_lubbin-amc.jpg

A vadonatúj, „Fear The Walking Dead” sorozatot a „The Walking Dead”-hez hasonlóan az AMC Studios gyártja, kreatív producerei pedig a „The Walking Dead”-nél is közreműködő Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero és David Alpert lesznek. A pilot ötletét és forgatókönyvét Kirkmannel közösen jegyző Dave Erickson („Marco Polo”, „Kemény motorosok”) kreatív producer és showrunner lesz. A sorozat főbb szerepeit Cliff Curtis („Missing” – „Elrabolva”, „Gang Related”), Kim Dickens („Gone Girl” – „Holtodiglan, „Sons of Anarchy - Kemény motorosok”), Frank Dillane (Harry Potter és a Félvér Herceg) és Alycia Debnam-Carey (A vihar magja) játsszák.

A testvérsorozat Los Angelesben játszódik, új karakterekkel és történetszálakkal a középpontban. Az első évad hatszor egyórás epizódokból áll majd, és nyár végén debütál az AMC-n. A második évadot 2016-ban vetítik. 

Az AMC márkanév hamarosan egyet jelent a világ legkeresettebb és legimpozánsabb tartalmaival” – nyilatkozta Bruce Tuchman, az AMC Global és a Sundance Channel Global elnöke. Nagy örömünkre szolgál, hogy a sorozatot az amerikai premier után 24 órán belül elhozhatjuk a nemzetközi közönségnek is, és így a ’The Walking Dead’ rajongói szerte a világon együtt élhetik át a kibontakozó új történet izgalmait.”

Az AMC Networks 2014 végén „AMC” néven újrapozícionálta az MGM csatornát. A re-brand az Észak-Amerikán kívüli forgalmazás első lépését jelentette az AMC számára, mely a televíziózás egyik legnépszerűbb és legdíjazottabb márkája. Az AMC azóta Európa, Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet több száz kábel- és műholdas platformján indította el csatornái helyi változatait. A csatornákat eredeti AMC VOD, HD és „TV Everywhere” szolgáltatások is kísérik.

Az AMC Networks tulajdonában álló stúdiók által gyártott eredeti sorozatok premierjein kívül az AMC Global közismert sikerfilmeket is bemutat a világ legnagyobb filmtáraiból. 

Szólj hozzá!