Filmsor

Egy vérszomjas grizzly medve támadt egy magyar rockkoncert közönségére

2020. szeptember 05. 23:19 - safranyn

Az 1983-ban készült, Magyarországon játszódó Grizzly 2: A ragadozó című filmet sosem mutatták be. Igazi party hard-nak tűnik, úgyhogy éppen itt az ideje.

Több mint három évtizede, még 1983-ban az azóta világsztárokká lett Laura Dern, Charlie Sheen és George Clooney főszereplésével készült el a Grizzly 2: A ragadozó című alkotás, amelyben egy vérszomjas, 16 méter magas medve egy magyar szabadtéri rockkoncert közönségét ritkítja meg.

 

Laura Dern, Charlie Sheen és George Clooney akkor még tinédzserek voltak, pályafutásuk elején jártak, de szerepel a filmben Louise Fletcher is, aki csak néhány évvel a film forgatása előtt nyerte el az Oscar-díjat a Száll a kakukk fészkére Ratched nővéreként illetve John Rhys-Davies, aki a Sliders, A Gyűrűk ura és az Indiana Jones rajongóinak lehet ismerős.

A Grizzly 2: A ragadozó filmet sosem mutatták be, köszönhetően annak, hogy Joseph Ford Proctor producer nemes egyszerűséggel ellopta a film költségvetését (amit csak tetézett, hogy a mechanikus medvék megsemmisültek egy tűzben), de most végre sikerült összerakni a teljes produkciót, amelyben néhány bosszúálló medve egy szabadtéri, nyári rockkoncert közönségére támad Magyarországon.

grizzly2.jpg

A mechanikus medve egyébként akkoriban csúcstechnológiájú terrornak számított (akárcsak A Cápa), valóságos karmokkal és állkapcsokkal és persze valódi szőrrel borítva. Az effektvarázslók csapata csaknem fél évet töltött ennek a tökéletes vadállatnak az építésével, majd végül egy széles, lombos parkba szállította Budapest közelében.

A film a korabeli hírek szerint A Cápa és a Mindhalálig zene (igen, a közös pont Roy Scheider) szerelemgyereke lett volna, amely a kommunista Magyarországon játszódott, ahol nem kevesebb, mint ötvenezres közönség előtt szerveztek rockkoncertet, hogy aztán jöjjön a medve.

A 2006-ban elhunyt Szőts András (André Szőts) által rendezett Grizzly II: The Predator (amelyet helyenként Grizzly 2: Revenge címen is illetnek) pontos bemutatódátuma egyelőre nem ismert, de ilyen közjátékok mellett kihagyhatatlan szórakozásnak tűnik.

A film egyébként az 1976-ban bemutatott, William Girdler rendezésében készül Grizzly folytatása, ezt alább megtekinthetitek.

Szólj hozzá!

Kémes sorozatban tér vissza Arnold Schwarzenegger

2020. szeptember 01. 10:14 - safranyn

Deadline értesülései szerint főszereplőként és executive producerként veszi ki a részét Arnold Schwarzenegger egy készülő kémes sorozatból.

arnold-schwarzenegger-tv-sorozat.jpg

A Skydance Television égisze alatt készülő széria egy apa és lánya kémkalandjait fogja bemutatni, de egyelőre ennél többet nem árultak el a sorozatról, ahogy az sem derült ki, hogy ki lesz a sorozat női főszereplője.

A sorozatot Nick Santora készíti,  korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint A Szökés, a Skorpió – Agymenők akcióban, az Esküdt ellenségek vagy a Hazudj, ha tudsz, legutóbb pedig A szökevény sorozatváltozatát készítette el a Quibire.

Szólj hozzá!

Az új The Walking Dead-játékban a virtuális valóságban gyilkolhatjuk le a zombikat

2020. augusztus 16. 20:47 - safranyn

A PlayStationre érkező, virtuális valóságban játszható The Walking Dead Onslaught 2020. szeptember 29-én jelenik meg.

A PSVR tulajdonos The Walking Dead-rajongók már dörzsölhetik a tenyerüket, a többieknek meg még van ideje beszerezni egy konzolt, ugyanis nagyjából hat hét múlva jelenik meg a virtuális valóságban játszható The Walking Dead játék, az Onslaught.

A Survios által megálmodott játék nem a képregényt, hanem az AMC tévésorozatát vette alapul, ami valószínűleg a lehető legjobb döntés, hiszen így a sorozatból már megismert arcok között masírozva kell majd irtanunk a járkálókat – és persze túlélnünk.

the_walking_dead_onslaught_vr.jpg

A The Walking Dead Onslaught története a Megmentők (Megváltók) elleni háborút követően játszódik, amikor Alexandria romokban van, nekünk pedig az a feladatunk, hogy valahogy ismét biztonságossá tegyük a helyet. A játékban lesz egy úgynevezett – akárhányszor újrajátszható – Gyűjtögető üzemmód (Scavenger Mode), amely során Rick, Daryl, Carol vagy éppen Michonne társaságában gyűjtögethetünk. Erre szükségünk is lesz, hiszen enélkül sem magunkat, sem a helyet, sem a fegyvereinket nem tudjuk majd fejleszteni, ami elég alapvető eleme a túlélésünknek, nem is beszélve arról, hogy nem csak túlélnünk kell, de egy élhető helyet építenünk a jövő generációjának és persze “megjavítani az összetört társadalmat”.

A készítők ígérete szerint hihetetlen minőségű harcokra számíthatunk, hatalmas szabadságot nyújtanak mind az irányítást, mind a fegyvereinket tekintve, amelyeket teljességgel a saját stílusunkra szabhatunk.

A további ígéretek szerint minden Alexandria falain kívüli utazás lehetőséget kínál arra, hogy értékes fegyvereket, ételeket, nyersanyagokat és egyéb erőforrásokat gyűjtsünk a közösség számára, de minden ilyen kaland hatalmas veszélyekkel teli lesz és akár egyetlen láda megszerzése is az életünkbe kerülhet – a járkáló holtak ugyanis ott bújnak minden bokor mögött, nem is beszélve a még élők jelentette fenyegetésekről.

A szeptember 29-én érkező The Walking Dead Onslaught PlayStation VR, Oculus Rift, valamint SteamVR (Valve Index és HTC Vive) készülékekkel lesz játszható.

Szólj hozzá!

Jön a Kilakoltatás - forog az új magyar film

2020. augusztus 10. 08:07 - safranyn

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film, amely egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló néni (Nagy Mari) heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve. Az egyszerűnek tűnő kilakoltatási eljárás ugyanis a nő ellenállása miatt óráról-órára egyre bonyolultabb lesz, és egyre több olyan ember, hivatalos szerv jelenik meg, akinek semmi keresnivalója nem lenne a helyszínen.

kilakoltatas.jpg

Orosz Ákos számtalan emlékezetes filmes mellékszerep (Örök tél, Made in Hungária) után most először bizonyíthat főszerepben. A Kilakoltatás további szerepeiben Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István, Péter Kata, Pál András, Egger Géza, Török-Illyés Orsolya, Péterfy Bori, Váradi Gergely és Trill Zsolt lesz látható.

A film írója és rendezője Fazekas Máté, aki az ELTE filmtudomány mesterszakon végzett, majd az azt követő években elsősorban forgatókönyvíróként szerzett magának nevet. Rendezései közül legismertebb a 2019-ben bemutatott Apám szíve címe rövidfilm. A stáb fontos pilléreit alkotja még Tóth Evelin Judit operatőr, Torma Mária látványtervező, Nagy Adrienna jelmeztervező és Rudas Marianna vágó.

A Kilakoltatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának egyik 2019-es nyerteseként készülhet el. A forgatás július 22-én kezdődött és várhatóan augusztus közepéig tart majd. Bemutatója várhatóan 2021. utolsó negyedévében lesz.

A Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával, az FP Films, a Filmfabriq és a Sparks koprodukciójában készülő film producerei Fülöp Péter (Pesti balhé, Déva), Osváth Gábor (Szép csendben, Foglyok) és Romwalter Judit.

Fotó: Glódi Balázs

Szólj hozzá!

Szárnyas nő csecsemőt szoptat

2019. augusztus 02. 10:32 - safranyn

Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga

Brian K. Vaughan szinte minden jelentősebb univerzumban kipróbálta már magát. Vaughan írt történeteket a DC Comics és a Marvel legnagyobb karaktereinek is, beleértve a Batmant és az X-Men-t. Írt néhány forgatókönyvet, színpadi darabot, romantikus novellát meg persze kivette a részét a Lost tévésorozat szárnyalásából is. Aztán úgy döntött ideje a saját univerzumának megteremtéséhez és ehhez egy olyan kiváló – saját elmondása szerint is a képregény születésének tekintetében abszolút egyenrangú – rajzolót talált, mint Fiona Staples.

saga.jpg

Így született a Saga, az intergalaktikus szerelmi történet, amely egyszerre vegyíti a Rómeó és Júliát a Star Wars-szal, a Trónok harcával vagy éppen a Gyűrűk urával. Egyszerűen bámulatos az az univerzum, amit pár oldal alatt felépítettek, nem is beszélve arról, hogy tényleg oldalról oldalra dobjuk el az agyunkat attól, hogy hova tudják még fokozni az eseményeket.

A történet főszereplői Alana és Markó, akik a narrátorként is funkcionáló Hazel szülei. Helyzetük azonban nem egyszerű, hiszen Alana Csillagpart, még Markó annak holdjának Koszorúnak szülötte. A probléma csak az, hogy a két nép, pontosabban faj eredendően gyűlöli egymást, folyamatosan háborúznak, de persze nem saját területen, hiszen az egyik égitest pusztulása a másik pusztulását is jelentené. Ezért inkább kiszervezik a háborút más bolygókra, megnyomorítva ezzel a többi nép és faj életét is – és ennek is köszönhetően nyit kaput egy egész univerzumra.

Önmagában persze a “fajtalankodó” szerelmespár folyamatos menekülése és bujkálása hamar önismétlő lenne; és itt jön a képbe az, hogy az olvasónak fogalma sincs, hogy mibe csöppenünk bele a következő oldalon, hiszen a Saga egymásra halmozza az abszurdabbnál abszurdabb karaktereket (lógó belű, félbevágott, őrangyalként funkcionáló tini; a tévéfejű Robotherceg; a nyolcszemű csápos mutánsdémon; a lógó heréjű óriás vagy éppen a hazugságmacska) és helyszíneket.

saga_2.jpg

Fiona Staples rajzainak egyik legmarkánsabb jellemzője, hogy még a közelik, a karakterek ceruzával felskicceltek, addig a hátteret már photoshoppal turbózza fel. Ez a kettősség pedig még az Incalénál is kiválóbb rajzokat eredményez.

Persze nem csak a rajzok, de a cselekmény és a párbeszédek is zseniálisak, a sztori olyan sebesen pörög, hogy a letehetetlen jelző még csak le sem írja azt, hogy milyen valójában a Saga, amellyel kapcsolatban egyébként a szerzőpáros kikötötte, hogy soha semmilyen módon nem adaptálhatják filmvászonra.

A Saga 1. és 2. kötete a Pesti Könyv Kiadó gondozásában jelent meg puhafedeles és keménytáblás limitált verzióban (utóbbit mondani sem kell, hogy mennyire gyönyörű), a 3. kötet pedig már előkészületben van.

Szólj hozzá!

Hosszabb részekkel folytatódik a The Walking Dead 7. évada

2017. január 30. 14:20 - safranyn

Hosszabb részek = Több reklámszünet = Több pénz

Bár a The Walking Dead 7. évada eléggé megosztja a rajongókat, addig a sorozat és a sorozatnak otthont adó AMC vezérei azon dolgoznak, hogy még hosszabb epizódokkal tegyenek a rajongók és persze a reklámozók kegyeiért.

twd-7b-1.jpg

Már a 7. évad első fele alatt is többször előfordult, hogy az átlagosnál hosszabb epizódokat kaptunk (sokak szerint indokolatlan módon), de már az is biztos, hogy a következő három epizód is túllépi az eddig megszokott 45 perc tiszta játékidőt.

Az évadot folytató Rock in the Road című 9. rész 73 perces lesz, a 10. rész 66, a 11. rész pedig 68 percben fér majd el.

A maratoni részeket sokak szerint csak a több eladott reklámidő indokolja, de a hetedik évaddal  is elégedett nézők biztosan nem bánják majd, hogy csak az első három epizódban egy epizódnyi plusz játékidőt kapnak.

A sorozat jövőhéten vasárnap, február 12-én folytatódik az amerikai AMC-n.

2 komment

Kódolatlan FilmBox Premium napok az ünnepi hétvégén

2015. április 01. 08:53 - safranyn

2015. április 4. és 2015. április 06. között a FilmBox nyuszi hozza el nekünk a kódolatlan FilmBox Prémium hétvégét, ezzel kedvezve kicsit azoknak is, akik még nem előfizetői csatornának.

mocsokvaros_utcain.jpg

Ha húsvét hétvégéjén tehát nem vágyik a nyüzsgésre, viszont valami jó kis programra igen, akkor van egy tippünk, amihez nem is kell más, csak a televíziója és a távirányító, esetleg egy kis nassolnivaló. Ezekben a napokban a FilmBox mindenkit meglep egy kis ünnepi figyelmességgel, hiszen a Telekom TV digitális tévé-előfizetéssel rendelkezők számára megnyílik a Premium csatorna.

Április 4-én 6:00-tól, április 06-án éjfélig így azok is bepillantást nyerhetnek a csatorna kínálatába, akik a hétköznapokban nem tehetik ezt meg. Hogy az élmény ténylegesen mindenki számára elérhető legyen, a nyitás a Telekom TV minden digitális platformjára érvényes lesz, így kábel- és iptvn, illetve műholdon keresztül is fogható lesz a csatorna által sugárzott program. Tekintettel a hosszú hétvégére sok családi film és vígjáték is műsoron lesz majd, emellett persze a komolyabb műfaj kedvelői számára dráma, thriller és horror kategóriából is kerül majd néhány gyöngyszem a képernyőkre. Kedvcsinálónak a teljesség igénye nélkül néhányat most ki is emelnénk: Val Kilmerrel jön egy igazi amerikai vígjáték a Macgruber,  Audrey Tautou főszereplésével egy romantikus vígjáték, a Nathalie második élete, Julianne Mooreral a Végső menedék, amely egy misztikus thriller, Robert Pattinsonnal az Emlékezz rám című dráma, és igazi sztárparádéval, Alain Delon, David Beckham, Gérard Depardieu és Jean-Claude Van Damme szereplésével az Asterix az Olimpián is látható lesz majd. Ezeket a filmeket elnézve, akkor is érdemes lesz a Telekom TV előfizetőinek a Filmbox Premium csatorna műsoraira kapcsolnia, ha a barátok vagy a rokonság érkezik látogatóba, hiszen biztosan találnak majd az egész család kedvére valót.

Szólj hozzá!

A tévébe költözik a TrollFoci

2015. március 31. 15:43 - safranyn

Képernyőre költözik a TrollFoci. A több mint 220 ezer követővel rendelkező Facebook oldal tévére átültetett változata stílusosan április elsején startol a SportKlubon. Alighanem ez az első sportműsor, amelyet egy stand-up humorista – Rekop György – vezet, két társa pedig maszkban ül a stúdióban - írja a Filmsor.net.

rekop_trollfoci.jpg

„Mint a legjobb ötletek, a TrollFoci gondolata is másnaposan született. A barátainkkal mindannyian szeretjük a magyar focit, kezdetben 10 embernek készült az oldal” – mondta Levente, az ötletgazda. Eleinte az NB1-ről és a külföldi sztárokról is posztoltak humoros képeket, mémeket, ám az igazi sikert az hozta el, amikor  kizárólag a hazai foci eseményekre „álltak rá” a fiúk. Jelenleg annyian követik az oldalt mint Debrecen teljes lakossága.

A SportKlubnál gondoltak egy merészet, így április elsején elindítják a TrollFoci képernyős változatát, a TrollFoci TV-t. Rekop György humorista lesz a műsor házigazdája, Levente és Lacika, az eredeti oldal két adminja pedig az állandó szereplői.„Futballszerető emberként találkoztam a TrollFocival és már a kezdetek kezdetén elkezdtem mémeket küldözgetni nekik” – mondta Rekop György, aki számos produkcióban szerepelt már, ám ez lesz az első önálló tévéműsora.

A műsor további kulisszatitkairól itt olvashattok.

Szólj hozzá!

The Walking Dead 5. évados kritika

2015. március 31. 15:40 - safranyn

A The Walking Dead idei évada jócskán bővelkedett közepes és közepesnél gyengébb részekben, ami meg jó volt, az nagyon jó volt, így a fináléra sem lehet panasza a nézőknek…

walking-dead-finale-03.jpg

“Nem én hoztam be. Magától jött be ide. Mindig betalálnak. A holtak és az élők, csak mert itt vagyunk. És akik odakint vannak, vadászni fognak ránk. Megkeresnek. Megpróbálnak kihasználni. Meg akarnak majd ölni. De mi öljük meg őket. Túl fogunk élni. Megmutatom, hogyan. Arra gondoltam… Azon gondolkodtam, hogy hányat kell megölnöm közületek, hogy a többit megmenthessem? De nem ölök meg senkit. Ti változzatok meg. Nem bánom amit múlt este mondtam. Azt bánom, hogy nem mondtam hamarabb. Még nem álltok készen, de muszáj lesz. Máris készen kell állnotok!” – mondta Rick, a lassan szokásossá váló évad végi monológjában, összefoglalva kábé a következő évadot, amelyben nem csak az Alexandrián belüli belső feszültségekre utalt, de a külső veszélyekre is, így például a zombikat és embereket egyaránt szívesen ölő Wolves-re, vagyis a farkasokra, akikből végre egy jó nagy adaggal kaptunk és akik csak Morgan kegyelmének köszönhetik az életüket.

A The Walking Dead 5. évadának kritikájának folytatása itt olvasható tovább.

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása