Megnéztem

Szulejmán - Török hódítás az RTL Klubon

2012. december 27. 14:00 - icusb

2013-ban az RTL Klub egy látványgazdag, kosztümös török sorozattal, a Szulejmánnal kezdi az évet.

szulejman.JPG

Forrás: RTL Sajtóklub

Január 9-től a számos európai országban nagy sikerrel vetített Szulejmánnal (Muhtesem Yüzil) jelentkezik az RTL Klub. A szerda esti sorozat már számos országban aratott nagy sikert; Bulgáriában, Horvátországban, Romániában és Görögországban egyaránt nagy érdeklődés kísérte. A történelmi hitelességet sem nélkülöző török tévésorozat a politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.

A 2011-ben készült sorozat alaptörténete szerint Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója a világ meghódítására készül. Ám hódító hadjárata nem indulhat zökkenőmentesen. Seregét már javában készíti a hadjáratra, mikor hírül kapja, hogy a keleti gyarmatoknál lázadások törnek ki. A nyugati hadjárattal így várnia kell, hiszen először keleten kell rendet tennie. Bár a szultán álmai kezdenek szertefoszlani, vigaszra talál egyik háremhölgye oldalán. A háremben lévő lány mély benyomást tesz a vakmerő szultánra, akinek románcát az egész udvar ellenzi. Ám Szulejmánnak nemcsak rosszakaróival, hanem reformjai ellenzőivel és az ellene szövetkezőkkel is meggyűlik a baja. Mindeközben szerelme és hódítási tervei is veszélybe kerülnek.

A nézők január 9-től, minden szerda este 21:20-tól követhetik nyomon a Szulejmán szultán kalandos életét feldolgozó sorozatot.

A 10 epizódos első évad után a sorozat 6,6-os átlagot tudhat magáénak az imdb-n.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr204983419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása