Megnéztem

Jön a Sikersorozat 2. évada!

2012. szeptember 27. 17:00 - icusb

Október 9-én visszatér a Golden Globe-díjas Sikersorozat a második évaddal, melyben a Jóbarátok Joeyja, Matt LeBlanc továbbra is önmagát alakítja – pontosabban egy Matt LeBlanc nevű színészt, aki sok mindenben hasonlít rá.

sikersorozat.jpg

Sikersorozat középpontjában egy brit házaspár, Sean (Stephen Mangan) és Beverly Lincoln (Tamsin Greig) áll, akik hazájukban óriási sikert arattak BAFTA-díjas tévésorozatukkal. A produkciót egy amerikai csatorna is örömmel átvenné, de a pár számára az már csak Los Angelesbe költözve derül ki, hogy a helyi közönségnek jócskán le kell majd butítaniuk a sztorit. Még az általuk kiszemelt Shakespeare-színészt is le kell cserélniük Matt LeBlanc-ra (Matt LeBlanc), aki aztán nemcsak a sorozatot, de kettejük házasságát is veszélybe sodorja.

A Golden Globe-díjas (és három Emmyre is jelölt) széria második évadjának története négy hónappal az elsőé után indul: az asszony Mattel való találkái miatt Sean és Beverly már külön él, és természetesen a két férfi barátsága is megromlott. Mivel azonban időközben – a közösen összehozott pilot alapján – a csatorna megrendelte a teljes sorozatot, kénytelenek együtt dolgozni. Sean és Beverly a sorozat mellett éppúgy dolgoznak azon is, hogy visszahozzák az egymás iránti szerelmet, amit az amerikai kalandjuk elején elvesztettek, Matt pedig egykori sztárságát szeretné visszaszerezni.

A színészek

Matt LeBlanc-t természetesen Matt LeBlanc játssza, akit – mint azt megjegyezte a sorozat indulásakor – eléggé le is sújtott volna, ha valaki más kapja meg a szerepet. A figura sok mindenben különbözik azért a színész civil énjétől, sokkal inkább önparódia: „Az emberek gyakran kérdezik, hogy melyik Matt az igazi énem, de igazából arról van szó, hogy a forgatókönyv írói kivettek egy magot az életemből, amelyet aztán elültettek egy fiktív ötletbe. Ezzel együtt nem bánom, hogy az emberek azt hiszik, a képernyőn látható Matt LeBlanc az igazi, mert ez azt jelenti, hogy sikerült egy hihető, hiteles karaktert teremtenünk” – mondja LeBlanc.

A szériában a Lincoln házaspár férfi tagját, Seant a színpadi színészként is aktív Stephen Mangan alakítja, akit a hazai közönség többek között a Billy Elliotból vagy az On-lányból ismerhet. Sorozatbeli feleségét, Beverlyt Tamsin Greig jeleníti meg, akit a magyar HBO nézőiA Postamester című kétrészes tévéfilmben láthattak, de játszott például a Haláli hullák hajnalában vagy a Tamara Drewe-ban is.

Sikersorozat második évadjára visszatér John Pankow (Megőrülök érted) és Kathleen Rose Perkins (A sziget) is, vendégszereplőként pedig olyan színészek tűnnek fel, mint a Dempsey és Makepeace férfi főszereplője, Michael Brandon vagy a Rómából ismert James Purefoy.

Az alkotók

A széria kreátora David Crane és Jeffrey Klarik, akik már Az osztálycímű sorozaton is együtt dolgoztak – Crane emellett a Jóbarátok egyik ötletgazdája volt, Klarik pedig a Helen Hunt nevével fémjelzettMegőrülök érted írói csapatát erősítette. Vezető producerként részt vett a munkálatokban Jimmy Mulville is, aki többek között az Életem legrosszabb hete és a Kröd Mändoon című sorozatokon dolgozott korábban.

A Sikersorozat kilencrészes második évadja október 9-től kedd esténként 21:30-tól látható az HBO-n.

Pressroom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr934803098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása