Megnéztem

Brutális poén miatt magyarázkodik a Ted alkotója

2012. július 17. 11:20 - icusb

Kemény támadás érte a Ted című vígjáték író-rendezőjét, Seth MacFarlane-t. A bostoni székhelyű ASL Terápiás Szövetség tiltakozott a film egyik durva poénja miatt.

TED-TV-Trailer_0000.jpg

A cselekmény egyik pontján ugyanis Mark Wahlberg azt mondja az egyik szereplőnek: "„Mint férfi a férfinak, azt kívánom neked, hogy essen beléd a Lou Gehrig-kór”". A Lou Gehrig-kór, orvosi nevén amiotrófiás laterálszklerózis (ASL) visszafordíthatatlan idegsorvadással jár, a betegek többsége végül teljesen mozgásképtelenné válik, halálukat a légzés megszűnése okozza. Köznyelvi nevét egy amerikai baseballsztárról, Lou Gerhrigről kapta, aki hosszú szenvedés után ASL-ben halt meg 1941-ben.

A tiltakozás hatására Seth MacFarlane nyilatkozatot adott ki, amelyben próbálja menteni a menthetőt. „"Az ASL borzalmas betegség, és jómagam, valamint a film valamennyi készítője kizárólag részvétet érzünk azok iránt, akik ebben szenvednek. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a sérelmezett poén filmünk főgonoszára, Rexre vonatkozik, és nem azokra, akik valóban betegek. Ez volt a szándékunk, és reméljük, hogy mindenki így is érti. Egyetlen betegséget sem azért említünk, hogy azzal felháborodást okozzunk (édesanyám például rákban halt meg, mégis van egy rákos poén a filmben).”"

Ted címszereplője egy megelevenedett plüssmackó, aki az évek során egyre inkább megkeseríti gazdája és egyben barátja (Mark Wahlberg) életét. A helyzetet bonyolítja, hogy a főhős barátnője (Mila Kunis) normális életre vágyik, amit csak a trágár és drogos mackó nélkül tud elképzelni.

(Ted – hazai bemutató: 2012. augusztus 23.)

UIP

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr594657985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bad2012 2012.07.17. 20:10:24

A Comedy-n fogják bemutatni ? Egyébként a videót megnézve ez is egy klasszikus lesz.

Bohócnok 2012.07.17. 22:24:10

Egyszerűen nem hiszem el, hogy minden egyes keményebb poén miatt magyarázkodnia kell minden standup komédistának, közszereplőnek, stb. Akármilyen borzalmas is a betegség, a poénnak köze nincs ahhoz, hogy őket most kicsúfoljuk vagy lealacsonyítjuk. Itt mindig két faktor van: utálat és savanyúság. Biztos utálja Sethet, aki felhördült, vagy annyira egy gyökér, hogy képtelen bármilyen viccet is felfogni
süti beállítások módosítása