Megnéztem

Eurovízió: Fos és tolvaj Compact Disco, nyomorék NDK-s ajándékkosár

2012. május 24. 10:30 - icusb

Szerda délelőtt a Klubrádió Ötös című műsorában Lang Györgyi és Falusi Mariann között is szóba került az Eurovíziós Dalfesztivál, de Lang Györgyi nem csatlakozott a Compact Discót ünneplők közé. Sőt, a Pa-Dö-Dő tagja élesen bírálta a magyar csapatot, mondván, a Compact Disco versenydala innen-onnan lett összeollózva.

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy elavult dolog, semmi szükség nincs rá – mondta el a Borsnak az énekesnő. – Abban nem kételkedem, hogy tehetséges zenészek a Compact Disco tagjai, de szerintem a hazai válogatáson százszor jobb volt náluk a Fábián Juli & Zoohacker együttes, Heincz Gábor Biga és Tóth Gabi is – magyarázta Györgyi.

– A Compact Disco dala Depeche Mode-, Ákos- és Pet Shop Boys számok keveréke, nem ötletes, nem jó dal. Szívem joga elmondani róla a véleményem még akkor is, ha sokaknak nem fog tetszeni. Itthon a többség azt gondolja, hogy ezek a srácok nemzetünk hősei, akik az ország hírnevét öregbítik külhonban. Nem gondolnak bele, hogy itthon sokan azon izgulnak, nehogy nyerjenek, mert itt annyi pénz sincs, mint Bakuban, nem tudnánk megrendezni egy dalfesztivált.

Nem Lang Györgyi az egyetlen akinek csípi a szemét az Eurovíziós dalfesztivál és a Compact Disco, a kirohanásairól - is - ismert Deutsch Tamás sincs túl pozitív véleménnyel a dalfesztiválról.

"Az eurovíziós dalfesztiválos-azerbajdzsános-kompaktdisznós marketing f*s dömping elleni tiltakozásul Dolly Rollt hallgatok" - írta a Twitteren Deutsch.

"Az egész dalverseny egy nyomorék NDK-s zenés ajándékkosár, ami a táncdalfesztivál nyugat-európai primitív változata. Szerintem semmi esélye sincs a Compact Disconak a mezőnyben" - mondta az Új Ásznak Bakács Tibor kritikus, aki mérhetetlenül felháborodott a verseny hazai válogatója alkalmával és nyíltan kifejezte véleményét a magyar együttessel kapcsolatban.

- Rendkívül viccesnek ítélem a csapat beszavazását! A magyar zsűri egy saját elveivel ellentétes döntést hozott, hiszen folyamatosan azt hangoztatta Rákay Philip, hogy meg kell mutatnunk nekünk, magyaroknak, hol a helyünk a világban, ehhez képest egy sz*r elektropop zenekart küldenek, ami ráadásul valami brit csapat koppintása. Mi csakis énekhangban tudnánk versenybe szállni másokkal, de a Compact Disco ebben a tekintetben is teljesen jelentéktelen.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr824543307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.25. 09:38:17

Egyrészt igaza lehet, hogy a szám nem eredeti. De erre az izére nem is eredeti számok kellenek. Sőt, lényegében tök mindegy, hogy mivel állnak ki. Az a lényeg, hogy sok SMS-t küldjenek egy dalra. Ez pedig ország szimpátia kérdése. Ránk pedig a Finneken és az Erdélyieken kívül senki sem fog szavazni... Ez pedig keves...

Nati Walter 2012.05.25. 11:53:52

Savanyu a szölő esete...Bakács meg a szalámival foglalkozzon inkább :-)

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2012.05.25. 12:40:14

Szerencse, hogy a dalfesztivál nem kötelező, így senkinek nem kell néznie.
Nem értem az indulatokat, engem nem érdekel mondjuk a Forma-1, nem nézem, nem olvasom a híreit, épp ezért semmilyen indulatot nem vált ki belőlem. Vajon aki haragszik az Eurovízió miatt, miért haragszik?

Én szeretem, sok a jó zene és az ötletes színpadkép, tetszenek a bemutatkozó országok és meglepetésekkel teli játék azt találgatni, hogy ki kitől mennyi szavazatot fog kapni.
Szerencsére nem Lang Gyöngyi fogja eldönteni, hogy lesz-e Eurovízió, vagy nem.

Amikor egy ismeretlen előadó a dalfesztivál színpadára áll, a közönség ovációval szokta fogadni.
Őszintén remélem, hogy a Compact Discónak ez a fogadtatás feledhetővé teszi azt a sok biztató megnyilvánulást, amit a napokban a hinterlandból kapnak.

kartergáz 2012.05.26. 21:03:13

Szegény Lang Györgyinek az agyára kezd menni a sok koleszterin és sikertelen fogyókúra, ezért beszél zagyvákat, különben hallgatna, mert tudná, hogy amit ők csináltak a 90-es évek elején, az csak csak amolyan hétvégi lengyelpiacos másolt kazettás dolog volt, művészi értéke meg nagyjából mínusz köbgyök. Szóval a fogyi bigyók helyett inább adja a szalámit a bakács komának és akkor mindenki boldog lesz.

liba szöme 2012.05.28. 11:15:19

Én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy le a kalappal a Magyar induló előtt. Hosszú idő után színvonalas zenekar képviselt bennünket / bár Farkas Kati is jó volt tavaly /. Az angol induló vicc volt, véleményem szerint ebből is látszik, hogy ennek a műsorban a zene csak a show része volt, hogy jobban teljen az idő amíg az európai országok csontig benyalnak egymásnak :)
Értetlenül néztem én is a rengeteg támadást látva a döntő előtt, erre igazán nincs szükség, főleg azoktól nem tudtak eddig felmutatni semmit. A 24 hely nem a Compact hibája, ők mindent megtettek, nem tehetnek arról, hogy elbaszott országban élünk, akit utál egész Európa.
süti beállítások módosítása