Megnéztem

A leleményes Hugo villámkritika

2012. április 21. 14:46 - icusb

Hugo Cabret egy árva kisfiú, aki a pályaudvaron tölti napjait a '30-as években. Egy napon megtalál egy játékbábut a szemétben. A bábu tulajdonosa George Mélies, aki az állomáson dolgozik és játékokat gyűjt. Hugo rövidesen megismerkedik George-dzsal, és azután izgalmas, mágikus kalandok résztvevőjévé válik.

a leleményes hugo.jpg

(Rendezte: Martin Scorsese, Szereplők: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Grace Moretz)

Nagyon lehet szeretni a filmet, hiszen a kitűnő látványvilág mellett még a filmtörténelem előtt is adózik egy nagyon aranyos kis történettel. A gond csak az, hogy nagyon érződik rajta, hogy Martin Scorsese nem erőltette meg magát, hanem rutinból lehozta az egészet. (Igen, szerintem ez nála rutinmunka volt és ismerjük el, hogy a film eleje tényleg inkább álmosító volt, mint szórakoztató. Na de aki végigülte...) Igaz azt is jegyezzük meg, hogy a fényképezés zseniális (na de mit is vártunk Robert Richardsontól?!), talán soha nem volt ennyire csodálatos látványvilága egy Scorsese filmnek. Rengeteg a szöveges és a vizuális utalás, a színészek minden mozdulatukkal adóznak George Mélies előtt.

10/6

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr234669625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása