Megnéztem

Hallo, hallo! - ’Allo ’Allo! 1982-1992

2012. január 20. 23:03 - icusb

A Hallo, hallo egy hamisíthatatlan angol szituációs komédia, mely tíz éven keresztül futott a BBC1 műsorán. A sorozat a második világháború idején zajlik egy kis francia faluban, Nouvionban, ahol René Artois egy kávézót üzemeltet. 

Az egész cselekmény René Artois vendéglős történetével van kapcsolatban. A németek elfoglalták a városkát és értékes régiségeket loptak el, egy kakukkos-órát és egy Van Clomp festményt, a Bukott Madonna nagy didikkel című képet. A városparancsnok, Von Strohm ezredes úgy határoz, hogy ezeket megtartja magának a háború utánra, ezért megkéri Renét, hogy a festményt rejtse el a vendéglőben. Hitler is magának akarja a képet, ezért elküldi a Gestapo egyik tisztjét, Herr Otto Flick-et, hogy szerezze azt meg, és szállíttassa Berlinbe. Flick persze a képet, melyet többszörösen lemásoltak, majd elrejtették őket szalámirudakban, szintúgy magának szeretné megszerezni. A sorozat egyik vonulata a képek rejtegetése.

A másik fontos mozzanat az angol pilóták rejtegetése és az állandó tervezgetés, hogyan juttassák el őket Angliába. Renét a francia ellenállás arra kényszeríti, hogy a vendéglőjében bújtassa el őket. René anyósának szobájában egy rádiót is felállítanak, hogy Angliával kapcsolatot tartsanak fenn (René fedőneve az Éjféli bagoly, Michelle-é pedig a Kék kebel).

Emellett René kapcsolatot tart fenn két pincérnőjével, Yvette-tel és Mariával. Maria azonban a sorozat 3. évadjában a pilóták megszöktetésére szervezett akció során egy hadifogoly-táborban marad, ahonnan Svájcba küldik. Helyette új pincérnőt vesznek fel. Ő Mimi, az ellenállás tagja, aki gyűlöli a németeket. Renére vetik ki hálójukat a csupa nőből álló kommunista ellenállás vezetői is, és egyszer Michelle, a francia ellenállás vezetője is.

Gruber hadnagy, aki a sorozat nagyobbik részében homoszexuálisnak tűnik, szintúgy heves érzelmekkel viseltetik René iránt. Renét a sorozat elején lelövik, pontosabban megjátsszák a kivégzését, ettől kezdve René a saját ikertestvérét, Renét alakítja, aki, hogy ne veszítse el a vendéglőjét, idővel újra el akarja venni feleségét, akinek René halála után Monsieur Alfonse, a temetkezési vállalkozó is udvarol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr124499368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása