Megnéztem

Nielsen: tavaly 4 óra 46 percet tévéztek az emberek naponta

2013. február 03. 08:00 - icusb

Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek - derül ki a Nielsen adataiból, amelyeket az MTI-hez is eljuttatott.

tv_2.jpg

Az átlagos tévézési idő nem változott 2011-hez képest, ugyanakkor az 50 évesnél idősebbek némileg többet, míg a fiatalabbak tavaly néhány perccel kevesebbet televízióztak naponta.     

Emelkedett az általános szórakoztató csatornák közönségaránya - több mint 15 százalékra -, míg a közszolgálati csatornák a nézők 14,2 százalékát vonzották a korábbi 12,1 százalék után. Az emberek a tévézésre fordított idő 8 százalékot meghaladó részében filmcsatornákat néztek, a gyermekadók nézettsége meghaladta az 5 százalékot, míg az ismeretterjesztő csatornáké megközelítette azt. A hírcsatornák nézettsége 4,4 százalékos volt. 

Gyakran ültették a tévék elé a nézőket a mozifilmek, a hírműsorok, a szórakoztató- és sportműsorok. A művelődéssel, tudománnyal, kultúrával kapcsolatos programokat azonban kisebb arányban nézték az emberek, mint amilyen arányt a műsoridőn belül képviseltek. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr735058281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.02.03. 15:17:11

Azt azért tudni kell, hogy a mérési metódus eléggé zűrös, tele van pontatlansággal, és csak egy általános adatot ad. Nem kalkulálja például a háttértelevíziózást, ami ugye azt jelenti, hogy a tévé megy, de nem nézi senki. Persze a mérőeszközzel felszerelt tévék tulajainak nyilván elmondják, hogy akkor kapcsolják be, ha nézik is, de ez a gyakorlatban biztosan nem működik precízen. Fél órányi torzulás felszorozva a népességgel pedig már hatalmas anomáliát jelent. Nálam napi 5-6 órát megy a tévé, de konkrétan talán a híradót nézem meg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 08:16:26

@shitgun: nem egészen értem ezt a háttértelevíziózást. Mi értelme van bekapcsolni, ha nem nézed?!

2013.02.04. 09:18:24

@doggfather: pedig az emberek nagyon nagy százaléka használja így a tévét. Azért megy, hogy szóljon valami, hogy ne legyen csönd. Ahogy régen a rádió ment a háttérben, ma a tévé. Én se szeretem, ha tök csönd van otthon, a tévé pont jó arra, hogy valami hang legyen, de nem koncentrálok rá, csak úgy megy. nem egyedi dolog.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 10:05:49

@shitgun: persze, hogy nem egyedi, de attól még nem értem. :D

A dohányzás sem egyedi azt se értem. :D

Azt a részt értem, hogy nem bírod a csöndet, de miért nem magnó szól azzal a zenével amit szeretsz, vagy rádió akármilyen zenével?

Miért pont tv telesoppal vagy telejósokkal?!
süti beállítások módosítása