Megnéztem

The Dark Knight Rises / A sötét lovag - Felemelkedés (2012)

2012. december 07. 18:59 - VVega

Olyan ez a film, mint a Mátrix 3. Mindenki óriási elvárásokat támasztott felé, a hatalmas súly alatt azonban összeroppan, Nolan érezhetően erőlködik, túl sokat akar, de túl keveset markol és közel kerül hozzá, hogy lerombolja saját legendáját. Pedig az első, látszólag eseménytelen egy óra nagyon ígéretes, szépen felépített, olyan, ami megalapoz egy a trilógia zárásához méltó bő másfél órás feszültséggel teli érzelmi hullámvasútnak. Utána azonban semmi sem történik. Nem tudták elérni, hogy magával ragadjon és beszippantson a film, de még azt sem, hogy különösebben érdekeljen a szereplők sorsa. Az akció jelenetek totális nullák, itt is látszik, hogy valami nagyon nagyot akartak mutatni, de egyetlen emlékezetes vagy látványosabb pillanatot se tudnék kiemelni. Az új arcok viszont jók, Macskanő meglepően rendben van, Hardy átjátssza a maszkot és Blake karaktere is működne, ha a túlzsúfoltság közepette több idő jutna rá. Többnyire kiszámítható, szájbarágós, összességében mindenféle szempontból elmarad a széria korábbi tagjaitól, sajnos csak közepes.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr124911927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2012.12.09. 11:28:34

Közepes, ahogy ez a "kritika" is. Ennyit még a hét éves unokaöcsém is meg tud fogalmazni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 16:22:48

@A nép fia: mostanában több írás is ilyen "twitter stílusban röviden készül" erre, nekem is feltűnt.

VVega · https://debugme.eu/ 2012.12.11. 09:41:24

Kritikának semmiképp sem nevezném az írásaimat, ajánlók ezek részemről. A terjedelemnek több oka is van, egyrészt így garantálható a sokkal gyakoribb frissítés, másrészt jóval több arra érdemes alkotásra hívhatom fel az idelátogató filmkedvelők figyelmét. Ha megnézitek, nem nagyon posztolok általam rossznak tartott filmekről, ez sem véletlen. Ha pedig részletesebben, akár spoileresen bele akartok menni egy filmről szóló beszélgetésbe, a kommentekben örömmel állok elébe :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.11. 16:02:58

@VVega: nincs is baj ezekkel a rövidekkel, gyorsan elolvasható, könnyen kommentálható.
süti beállítások módosítása