Megnéztem

Október 11-től vetítik a mozikban Deák Krisztina Aglaja című filmjét

2012. szeptember 15. 20:00 - icusb

Egy kelet-európai artistacsalád kálváriájáról szól Deák Krisztina 2009 és 2011 között forgatott filmje, az Aglaja, amelyet október 11-től vetítenek a magyarországi mozikban.

aglaja.jpg

Az Ónodi Eszter főszereplésével készült, magyar-lengyel-román koprodukciót a Ristretto Distribution és a Katapult Film közösen fogja forgalmazni - tájékoztatta a produkció az MTI-t.

A sajtóközlemény felidézi, hogy az alkotás Aglaja Veteranyi német nyelven publikáló, magyar-román származású írónő önéletrajzi regényén alapul. A film egy anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. 

"Mindezt egy Nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáján keresztül meséli el. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót az Ónodi Eszter alakította mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz az Acélhajú nő" - ismerteti a cselekményt a közlemény. 

A produkció főbb szerepeit Bogdán Zsolt, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő és Molnár Piroska játssza. Aglaját két színész kelti életre: hatévesen Jávor Babett, tizenhat évesen pedig Móga Piroska, aki a kaposvári színészképző növendéke.

A Budapesten, Bécsben, Constanzában és Berlinben forgatott alkotás elkészültét mások mellett az Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap, az Eurimage és a Media program is támogatta. 

A sajtóközlemény idézi Szelényi Ákost, a Ristretto Distribution vezetőjét is, aki szerint azért döntöttek a film forgalmazása mellett, mert fontosnak tartják a magyar filmek újbóli visszatérését a mozikba az elmúlt évek szerény hazai termése után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr274775543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása