Megnéztem

Audrey Tautou egy lúzerbe szeretett bele

2012. április 25. 12:35 - icusb

Audrey Tautou egy szerencsétlen lúzerbe szeretett bele - legalábbis a május 10-én a mozikba kerülő NATHALIE MÁSODIK ÉLETE című francia romantikus vígjátékban. A film két rendezője, a vígjáték alapjául szolgáló regény írója, David és testvére, Stephane Foenkinos május 2-án és 3-án Budapestre látogatnak.

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában - önmaga legnagyobb meglepetésére – váratanul megcsókol...

Tettének következményeképp a pár sajátságos érzelmi utazásra indul: a munkahelyükön zárt ajtók mögötti vagy épp nyílt színi, heves, veszekedések majd hatalmas rózsacsokrok és szerelmes pillantások váltják egymást – ahogy az egy alakuló kapcsolatban gyakran előfordul - mindez természetesen a francia filmekre jellemző kedves, finom humorral fűszerezve.

NATHALIE MÁSODIK ÉLETE mesél az újjászületésről, és a szerelem rendkívüli erejéről. A fim méltó adaptációja David Foenkinos tíz rangos irodalmi díjat begyűjtő regényének. David Foenkinos egy másik regénye, A feleségem erotikus potenciálja 2006-ban jelent meg hazánkban az Európa Kiadó gondozásában. A film két rendezője, a regényíró David és testvére, Stephane Foenkinos május 2-án és 3-án Budapestre látogatnak.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr974472576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.26. 10:30:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vass Linda (törölt) 2012.04.25. 18:52:40

:)
Bírom Ódrit.
Nathalie kettétört élete lehet az oka, hogy "mindenkibe" beleszeret. Kettejük közül akkor hát nem ő a lúzer? :D
Tulajdonképpen ez a film üzenete. Érzem. Így látatlanban.

Ratkai Mária 2012.04.25. 23:05:57

Ha ez adaptáció, akkor inkább a regényt olvasom el előbb, aztán jöhet a film.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.04.26. 11:18:27

Ton thé t'a-t-il ôté Tautou ? :-)

Ha előbb a filmet nézi meg az ember, a regényt még jónak találhatja. Fordítva nemigen fordult még elő :-P
Ennek (egyik lehetséges) oka, hogy olvasva elképzelünk valamit - a rendező (díszlettervező, jelmeztervező, operatőr, producer...) meg szintén elképzelt valamit. A kettő biztosan nem azonos.
süti beállítások módosítása