Megnéztem

Internátus 3. évad - évadértékelő

2012. május 08. 17:58 - icusb

Egy Madrid melletti erdőben működik a Fekete Tó Internátus (El Internado Laguna Negra), mely a felső tízezer gyermekeinek bentlakásos elitiskolája. Az iskola falai között rengeteg titok és rejtély lakozik. Pár 16 éves diák belekezd, hogy kiderítsék az igazságot. Az iskolához köthetően több gyilkosság történik, s közben kiderül az iskola alatt labirintus, kincses szoba, és titkos műtők is vannak. Valójában az iskolában az ott dolgozók közül, szinte senki sem az, akinek látszik, s a falak között egy hierarchikusan irányított bűnszervezet működik egy latin tanár vezetésével. Senki sem véletlenül van éppen ebben az iskolában.

Az első két évad "gyengélkedése" után a harmadik évad végre nem csak kérdéseket, hanem válaszokat is hozott, ráadásul a szálak kezdenek kibontakozni, már sokkal tisztább, hogy ki kicsoda valójában, s hogy kit milyen kapocs köt a másikhoz. Persze azon már nehéz kiigazodni, hogy melyik karakter melyik térfélen áll.

Az Internátus (El internado) harmadik évadának épi világa is sokat javult, igaz a dramaturgia még mindig sokszor hajtépős. Főleg a diák-diák és a tanár-diák szerelmi szálak párbeszédei azok, amik talán még egy erre specializálódott argentin telenovellában is kicsapnák a biztosítékot.

De nem panaszkodom, mert tényleg tetszik a sorozat, minden hibája megbocsájtható, mert hangulatos, rejtelmes, izgalmas, sőt ebben az évadban már paranormális is. A második évad elején érkezett Julia például az első évadban elhunyt Cajetano szellemével beszélget, ezzel pedig egy kicsit irányt vált a sorozat, hiszen rejtélyek ide vagy oda végig a realitás talaján maradtak a készítők.

A katakombák világába is egyre nagyobb betekintést nyerünk, itt tartják fogva ugyanis Iréne Espít (Sandra), sőt az is kiderül, hogy Iréne (és hat társa) egy Bosszúállók névre hallgató titkos társaság tagja volt gyermekkorában.

Héctorról is kiderül egy s más a flashbackeknek köszönhetően, ahogyan arról is, hogy az Internátus személyzete milyen sötét titkokat őriz.

Ahogy mondtam, tényleg egyre több választ kapunk és egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy mindent átlássunk, de mivel a hetedik évadjánál tart a sorozat, a valódi megvilágosodás még odébb van.

Az Internátus 3. évada 2008 áprilisától 2008 júniusáig került először vetítésre a tv-ben.

10/7

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr114491625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása