Megnéztem

Family Guy

2012. január 02. 22:55 - icusb

A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat, ami a kitalált, Rhode Island-i Quahog városában játszódik. Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2003-ban törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és a Cartoon Network Adult Swim blokkjában elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008 októberétől.

A Family Guy gyakran alkalmaz "cutaway" jeleneteket, melyek a történethez nem kapcsolódó vicces bejátszások. Ezek miatt sok kritikát is kapott a sorozat.

A FOX Seth McFarlane korábbi alkotására, a Larry rövidfilmekre figyelt fel először, és ennek hatására a készítőt egy új sorozat két évadára szerződtette. A második évad végével a társaság törölni szerette volna a sorozatot, azonban a cégen belüli hatalmi változás és a rajongók nyomására megrendeltek egy harmadik szezont is, ami után ismét megszakították. A Cartoon Network rajzfilmcsatorna Adult Swim blokkjában tűntek fel ismét az addigi epizódok ismétlései, melyek viszonylag nagy érdeklődést váltottak ki a tévénézőkből, illetve a DVD-kiadások is jól fogytak az üzletek polcairól (több, mint 2,2 millió darabszámmal), minek hatására a televíziócsatorna újra érdeklődni kezdett a sorozat iránt.

Az apa, Peter Griffin ír amerikai katolikus fizikai munkás, aki viccesen erős akcentussal beszél. Felesége – Lois - családanya, egy előkelő család sarja. Három gyermekük van: tinédzser lányuk, Meg, szintén tinédzser fiúk Chris - aki túlsúlyos és meglehetősen buta, és sok tekintetben az apja fiatalkori kiadása - és mutáns kisfiuk Stewie, aki kifejezetten ördögi teremtmény, hihetetlen szexuális érdeklődéssel, és meglepően kifinomult beszédstílussal. A családdal él Brian, a különleges kutya, aki szintén furcsa, egészen emberi teremtmény: két lábon jár, Martinit iszik, cigarettázik és részt vesz az emberi társalgásban, bár vannak állati megnyilvánulásai.

A Griffin családon kívül rengeteg visszatérő szereplő is van a sorozatban. Ezek közé tartozik a középkorú, szexmániás, agglegény pilóta Glenn Quagmire, a mindig nyugodt, afroamerikai Cleveland Brown és felesége, Loretta, a tolószékes rendőr Joe Swanson és az ő „állandóan" terhes felesége, Bonnie, a paranoiás zsidó gyógyszerész Mort Goldman, annak felesége Muriel Goldman, illetve idegesítő fiuk Neil Goldman, valamint a rokkant és pedofil öregember Herbert. A tévés hírolvasók Tom Tucker és Diane Simmons szintén gyakran feltűnnek az epizódokban, akárcsak a meglepően idióta polgármester, Adam West.

Vannak emellett rendszeresen visszatérő, inkább csak a poén kedvéért alkalmazott epizódszereplők, mint a gonosz majom a szekrényből vagy a csirkeember, akivel Peter alkalmanként megverekszik.

A Family Guy jelenleg a 10. évadát tapossa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr974499351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása