Megnéztem

Justin Bieber dokumentumfilm az HBO-n

2012. június 06. 12:00 - icusb

Június 9-én érkezik az HBO-ra a napjaink egyik legnépszerűbb tinisztárját, Justin Biebert bemutató, Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha című dokumentumfilm. Számos sztárvendég feltűnik benne: Usher, Miley Cyrus, Snoop Dogg és Ludacris.

A még mindig csak tizennyolc éves Justin Bieber napjaink megkerülhetetlen jelensége, akinek példája azt is jól szemlélteti, hogy a közösségi médiának ma mekkora szerepe lehet a siker elérésében. Az ontariói fiú utcai előadóból vált a YouTube sztárjává: itt aztán egy atlantai ügynök, Scooter Braun figyelmét is felkeltette, aki összehozta többek között Usherrel is.

Innentől kezdve nem volt megállás, Bieber rekordot rekordra halmozott: My World című bemutatkozó albuma az első olyan debütáló lemez lett, amelynek hét dala is felkerült a Billboard Hot 100-as listára; második albumának Baby című száma (pontosabban annak klipje) pedig a YouTube történetének legnézettebb videójává vált. Az idei Billboard Music Awards gálán pedig – 22 milliós Twitteres és 43 milliós Facebookos rajongótáborának köszönhetően – az ún. legközösségibb előadó címet nyerte el (a 2012-es Billboard zenei díjátadó gála hamarosan látható az HBO műsorán).

A filmről

Az eredetileg 3D-ben készült Justin Bieber: Soha ne mondd, hogy soha az énekes egyik dalából, a Never Say Never-ből kölcsönözte címét, és arra a meseszerű életútra utal, amelyet a fiú eddig bejárt: egy szerény körülmények között élő, egyedülálló anya gyermekéből világszerte ismert, milliók által bálványozott sztárrá vált.

Karrierjének egyik csúcspontjaként a tinik bálványa 2010-ben teltházas koncertet adott a híres New York-i Madison Square Gardenben, a film a szuperkoncerthez vezető tíz napot rögzíti: a kisebb koncerteket, a próbákat és a felkészülés közbeni szüneteket, a magánélet pillanatait.

A lineáris történetet régi családi fotók és videók, valamint interjúrészletek szakítják meg: a rokonok és barátok mellett olyan zenésztársak is megszólalnak, mint Miley Cyrus, a Boys II Men, Sean Kingston, Snoop Dogg, Ludacris vagy a már említett Usher.

Az alkotókról

Producerként maga Justin Bieber is közreműködött a megvalósításban, de ugyanilyen minőségben dolgozott a filmen az énekest felfedező Scooter Braun és Usher is, valamint a zenei körökben szintén jól ismert Antonio „L.A.” Reid (Mariah Carey: Merry Christmas to You). Az ő munkájukat segítette még egy Emmy-díjas producerpáros, Jane Lipsitz és Dan Cutforth (Top Chef, Leendő divatdiktátorok) is.

A filmet Jon M. Chu rendezte, aki a magyar közönség számára a Step Up 3D alkotójaként lehet ismerős, de azon kívül is több, zenei és táncos témájú filmet készített már: a 2002-es When the Kids Are Away egy rövid musical, a The LXD: Rendkívüli táncosok című tévésorozata pedig egy csapat különlegesen tehetséges táncos kalandjait mutatja be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megneztem.blog.hu/api/trackback/id/tr644561966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása